Gå til hovedindhold

Sofie Mathulan Sjølund

Sofie Mathulan Sjølund

Indhold

  Jeg hedder Sofie, er født i 1992, og blev uddannet pædagog i 2018. 

  Jeg blev ansat i Dagplejen den 16. november 2020, og inden jeg blev ansat som dagplejer, har jeg arbejdet i en vuggestue. Jeg er en imødekommende og smilende person, der er rolig i mit arbejde med børn.

  Hos mig kan I møde min mand, Niklas, der er socialpædagog, samt vores to døtre, Astrid (2015) og Johanne (2018). Johanne er i min dagpleje.

  Vi bor i et dejligt børnevenligt hus på Lærkevænget i Herlufmagle. 

  At være dagplejer er mit drømmejob, da jeg brænder for arbejdet med de yngste børn. Jeg mener, det er her de grundlæggende livsværdier formes, så det er en stor ære for mig at få lov at tage jeres børn “under mine vinger” i mit eget hjem. 

  Jeg lægger stor vægt på, at alle børn føler sig set og hørt for at forøge deres livskvalitet, da jeg ser hvert enkelt barn som en unik person med hver sin tilgang til livet. Jeg har derfor stor fokus på tryghed og nærvær ud fra en anerkendende tilgang.

  Jeg sørger for faste rammer og rutiner igennem dagen for at skabe forudsigelighed, som giver tryghed i børnenes hverdag. 

  Når I afleverer jeres barn, vil jeg gerne vide, hvad tid barnet er stået op, og hvordan jeres morgen er gået i forhold til, om der er noget, jeg skal være særligt opmærksom på. 

  Om morgenen hygger vi os inden for med lidt stille og rolig fri leg, højtlæsning, puslespil og så videre.
  Inden vi spiser formiddagsmad, holder vi en lille morgensamling med forskellige sange og sanglege.

  Jeres barn må gerne være afleveret til klokken 9, da vi efter formiddagsmaden starter dagen “rigtigt” og går i haven, på tur, besøger andre, hygger med kreative ting indenfor, eller hvad vi kan finde på. Hvis I har behov for senere aflevering, kan vi sagtens drøfte dette.  

  Jeg nyder naturen og de forskellige aktiviteter, der kan laves med børnene udenfor, hvad enten det er at få stimuleret sine sanser ved at røre ved mudder, plaske med vand, snakke om de forskellige årstider, eller at bygge en snemand om vinteren. 

  Samtidig er jeg glad for at lave kreative ting med børn, da det er med til at styrke håndmotorikken, så børnene har bedre forudsætninger for blandt andet at kunne spise med bestik og holde på en kop. 

  Når jeres barn starter hos mig, er det vigtigt, at både forældre og barn er trygge ved mig, og I kan komme på flere besøg inden opstart/indkøring.

  Da både børn og forældre er meget forskellige, vil det også være forskelligt, hvor lang en indkøringsperiode der er brug for; så dette vil vi altid drøfte, når I kommer på besøg.

  Jeg glæder mig til at tage imod jeres barn. 

  Jeg følger Næstved Dagplejes kostpolitik, og jeg serverer sund og varieret kost, som primært er økologisk. Til frokost spiser vi brød med forskelligt pålæg samt grønt, og nogle gange lune retter.

  Formiddag og eftermiddag spiser vi frugt og lidt brød. Nogle dage bager vi boller sammen, som vi kan spise om eftermiddagen. Vi drikker vand eller mælk.

  Vi har en lille dværghamster på Astrids værelse.

  Førstehjælp