Gå til hovedindhold

Laila Lise Haake

Laila Haake

Indhold

  Jeg er en frisk, humørfyldt pige fra 1964, som elsker livet og arbejdet med børn, som jo er så livsbekræftende. Jeg har haft dagplejebørn i mit hjem siden 1991, og der er ikke noget mere skønt end at være med til at give børn en tryg og kærlig opvækst, hvor der er fokus på omsorg og nærvær.

  Jeg lægger stor vægt på, at børnene får ro og tid til at udforske og være nysgerrige, bliver hørt og set, og således får en dejlig og oplevelsesrig hverdag. Jeg er ude rigtig meget i hverdagen, for jeg synes, at bevægelse og ophold i naturen er en super kombination.

  Jeg er gift med Ingo. Vi har 2 dejlige sønner og svigerdøtre, som har givet os 3 skønne børnebørn.

  Jeg blev ansat som dagplejer i 1991, i dengang Fladså Kommune.

  Vi bor i et 100% røgfrit hus, på en stille og rolig lukket villavej. Huset ligger i skønne omgivelser lige ned til eng og skov.

  Forhaven er indrettet som legeplads til børnene, hvor der er sandkasse – gynge – rutsjebane – postmand Per – og mange forskellige slags køretøj. I baghaven er der drivhus, hvor børnene er med til at så og plante; derigennem ser og lærer de, hvordan de forskellige afgrøder vokser og bliver til, for så ikke mindst til sidst at være med til at høste og smage på alle herlighederne.

  Jeg tilrettelægger en tryg og kærlig hverdag således, at den er genkendelig for børnene, at de nemt kan følge med i det, der sker i løbet af en dag.

  Vi er ude hver dag, hvor vi leger i haven med alle de mange tilbud af legeredskaber, der er, så som: gynge – rutsjebane – sandkasse – krokodillevippe – bolde – snurretop – løbecykler – scooter – ja her er stor mulighed for at styrke motorikken.

  Vi går på ”jagt” i naturen, finder insekter – snegle – lytter til de mange fuglefløjt – går tur på engen/i skoven, hvor vi kravler på træstammer – gemmer os bag buske og træer, samler blade – sten – bær – blomster – fjer – grene, som vi kan bruge til kreative ting og science.

   

  I huset leger vi på madrasser, hvor vi hopper, slår kolbøtter og triller, vi synger og danser, bygger med klodser, leger med dukker, putter i kasser, tegner, læser, lægger puslespil, spiller billedlotteri, bager. Ja – her er plads til at røre sig, men også plads til fordybelse.

  Børnene er med til alle de daglige gøremål i den udstrækning, de kan: Dække bord/rydde af – tage tøj på og af – kravle op ad stigen til puslebordet/barnevognen – rydde legetøj op.

   

  Af og til tager vi på besøg hos en anden dagplejer, eller går på besøg i børnehaven (Brobygning) Stjernehøjen/Evigglad. Vi kan også finde på at gå en tur til fårene på engen.

   

  En gang om ugen er vi i heldagslegestue. Her kan dog forekomme undtagelser, for eksempel ved opstart af nyt barn i dagplejen.

  Ved opstart af nyt barn kontakter I mig, så I kan komme på visit og I kan se og danne jer et indtryk af, hvem jeg er og hvordan mit hjem er. Her snakker vi så om, hvordan vi i samarbejde kan give jeres barn den tryggeste og bedste start på dagplejetilværelsen.

  Morgenmaden der tilbydes, er: Havregryn enten som grød eller med henholdsvis mælk eller yoghurt, og med lidt tørret frugt – rugbrød eller boller.

  Mellemmåltidet formiddag: Frugt/grøntsager og knækbrød/boller/rugbrød.

  Frokosten vil som regel bestå af rugbrød med varieret pålæg og grøntsager, lidt frugt, en gang imellem vil der også blive serveret varm mad.

  Mellemmåltidet eftermiddag vil ligesom om formiddagen bestå af frugt/grøntsager og knækbrød/boller.

  Drikkelse til måltiderne er mælk og vand.

  Er jeres barn endnu så lille, at det er på vælling og sutteflaske, skal I medbringe dette.

  I mit hjem har vi hunden Murphy (Cockerspaniel)

  1994: Dagplejens grundkursus

  1997: Barnet i centrum. De 7 intelligenser...

  1. PUTU

  2001: Samspil og relationer

  2001: Kvalitet i offentlige serviceydelser

  2001: Grundkursus i førstehjælp

  2002: Efteruddannelse i musik, bevægelse, drama, sanse- og sprogudvikling

  2005: Seminar: Hvad har barnet lært i dag?

  2005: Pædagogiske læreplaner

  2007: Videreuddannelse (for dagplejere)

  2008: Samspil og relationer i pædagogisk arbejde

  2012: Forældresamarbejde i pædagogisk dagtilbud

  2012: Arbejdet med udsatte børn og unge

  2012: Konflikthåndtering i pædagogisk arbejde

  2013: Leg med sprog

  2017: Naturkursus på Avnø

  2017: Dagplejens interne kursus

  Førstehjælp fornyes cirka hvert andet år.