Gå til hovedindhold

Camilla Hansen

Indhold

  Hos mig vil I og jeres barn blive mødt af hyggelige og hjemlige omgivelser. I mig vil I møde en nærværende og omsorgsfuld pædagog, hvor tryghed er alfa og omega for et godt og lærerigt børnemiljø. Jeres barn vil blive en del af familien, hvor min mand og vores to børn fra 2016 og 2018 også vil tage imod med åbne arme hver dag. Det er for mig rigtig vigtigt, at I som forældre er trygge ved at aflevere jeres barn i dagpleje, at vi har et godt og tillidsfuldt samarbejde og at vi sammen skaber en god start på dagen for jeres barn.

  Jeg elsker at arbejde med børn og bidrage til den udvikling de gennemgår læringsmæssigt, socialt og personligt indtil børnehave start. For mig er det vigtigt at skabe trygge og gode relationer til og mellem børnene, så de udvikler sig til omsorgsfulde og kærlige børn. Det er et stort skridt for de helt små at starte hverdagen væk fra hjemmet og uden mor og far. En tryg start på livet er grobund for et godt selvværd og dermed et godt fundament for et stabilt og åbent læringsmiljø i fremtiden, når jeres barn starter i børnehave og skole. Børn er meget forskellige, og uanset om de fortæller med sprog, glæde, vrede eller gråd, vil jeg til hver en tid sætte mig i børnehøjde, være rolig, tydelig og nærværende for at forstå dit barns behov. Jeg vil i hverdagen sætte simple og forståelige rammer for børnene uanset deres alder, så hverdagen er tryg og forudsigelig.

  Jeg vil planlægge hverdagen og aktiviteter ud fra de styrkede pædagogiske læreplaner, så børnene styrkes socialt og personligt. Der vil være forskellige emner og forløb, som giver mening og fanger børnenes interesser. Der kan for eksempel være emner om mad, dyr, årstider, jord til bord, natur/udeliv, fællesskab/samarbejde, krop, sanser og bevægelse. Fantasien har ingen grænser. Aktiviteterne vil selvfølgelig blive tilpasset de enkelte børns alder og kompetencer, så de har de bedste forudsætninger for udvikling uanset alder.

  Vi vil så vidt muligt være ude hver dag, hvor børnene får mulighed for at lege og styrke grovmotorik i naturen. Det kan være i haven, på legeplads, i skoven, på bakker, på løbecykler med mere. Vi har også mulighed for at tage madpakker med på længere cykelture, på vores el-ladcykel, som vi deler med andre dagplejere i nærområdet. Det kan for eksempel være til byen, fodre ænder eller tage på biblioteket.

  Til hverdag vil børnene blive en aktiv del af det huslige for at fastholde interessen i selvhjulpenhed og det at hjælpe hinanden og være en del af et fællesskab. De vil være med til at dække borde, lave varm mad, bage boller, smøre rugbrødsmadder, plante frugt/grønt i haven, vaske tøj, tørre borde og så videre. Også mestring i at tage overtøj og sko på vil være en del af den daglige læring.

  Ugentligt vil der også være stille aktiviteter, som styrker koncentrationen og finmotorik. Det kan være at tegne, lægge puslespil, arbejde med perler og anden kreativ fordybelse. Også sang, musik og læsning er en del af de daglige rutiner. Ved hvert måltid vil vi synge, læse og snakke for at bruge sproget mest muligt. Ved at sang og læsning bliver en del af strukturen, vil børnene have de bedste forudsætninger for at øve de sproglige kompetencer. Samtale ved måltider bidrager også til oplevelsen af at være en del af børnefællesskabet, vente på tur og lytte til hinanden.

  Det vigtigste er, at børnene trives og har det sjovt. Leg = læring og udvikling.

  En tryg og rolig opstart er alfa og omega for, at jeres lille barn trives godt. Der vil være mulighed for, at I som forældre og jeres barn kan komme på besøg løbende hos mig 3 måneder inden opstart, så jeres barn vænner sig til rammerne og bliver tryg ved mig som dagplejer.

  Når I kommer på besøg, vil jeg fortælle lidt om mig selv og min baggrund, så I lærer mig at kende. Jeg vil fortælle om hverdagen i dagplejen, og hvilke tanker jeg gør mig for et sundt og trygt børneliv.

  Så vil jeg gerne høre om jeres barn, soverutiner, spisevaner og generel trivsel. Jeg vil også gerne høre jeres forventninger til jeres barns liv i dagplejen.

  Og så gælder det selvfølgelig om, at I går fra mig med en god følelse i maven, at I kan se, at jeres barn har god kemi med mig som dagplejer.

  I er altid velkommen til at kontakte mig ved spørgsmål, eller hvis der er behov for et besøg mere, inden I tager beslutningen.

  Ved opstart skal II medbringe følgende: Barnevogn, dyne/pude, sovetøj, sut og bamse, bleer, skumklude og vådservietter, samt skiftetøj og overtøj efter årstiden.

  Hos mig vil der til daglig blive tilbudt varieret og sund økologisk kost. Der vil som pædagogisk aktivitet blive bagt boller og lavet varm mad ugentligt.

  Jeg tilbyder morgenmad til de børn, som har behov. Der vil være mulighed for havregrød, yoghurt og morgenmadsprodukter med mælk.

  Til formiddag serveres bolle eller knækbrød med frisk frugt.

  Til frokost tilbydes børnene rugbrød med forskelligt kødpålæg, fisk, æg, ost og grønt til. Eventuelt varm mad som for eksempel pastaretter, æggekage, risretter, frikadeller, fiskepinde, suppe med mere.

  Eftermiddagsmad kan være brød, knækbrød, klatkager, bananpandekager og diverse frugt/grønt.

  Jeg serverer vand og mælk til alle måltiderne. Er der speciel form for kost, skal man selv medbringe dette.

  Vi har ingen husdyr.

  Jeg er uddannet pædagog i 2015.

  Forrige Næste