Gå til hovedindhold

Karina Lundgreen Olsen

Indhold

  Jeg har arbejdet som dagplejer siden 2013 og har netop afsluttet uddannelsen som pædagogisk assistent. Jeg lægger stor vægt på, at alle børn bliver set og hørt. De skal have mulighed for at udvikle sig til selvstændige børn med en positiv indstilling til hverdagen. Vi bruger ofte naturen som legeplads, da små børn har stor gavn af udelivets stimuli og det er vigtigt for deres udvikling, at alle deres sanser bliver stimuleret.

  Det er vigtigt for mig, at børnene får en tryg og forudsigelig hverdag, fyldt med nærvær, omsorg, og anerkendelse.

  Det er vigtigt med en fast rytme og rutine i hverdagen, derfor starter dagen på samme måde hver dag.

  De børn, der kommer tidligt, får tilbudt morgenmad fra 6.45 til cirka 7.30.

  Herefter leger vi indtil alle er kommet.

  Cirka klokken 9 spiser vi formiddagsmad. Bagefter maden sætter vi os ned på gulvet og synger forskellige sange, rim og remser. Vi hører musik og danser. Vi laver herefter andre aktiviteter, som jeg på forhånd har valgt i forhold til min læreplan. Vi tager også på ture ud af huset, på legeplads eller besøg hos en kollega.

  Cirka klokken 11 spiser vi frokost og efter frokosten er det tid til at sove til middag.

  Når alle børn vågner, får de tilbudt frugt, boller og vand.

  Det er vigtigt med en god opstart i dagplejen og dette kan gøres bedst ved, at I som forældre føler jer trygge og velkomne i huset. Så vil det også være nemmere for jeres barn at starte her, hvis det kan mærke, at I er fortrolige med stedet.

  Vi aftaler sammen om, hvordan indkøringsperioden skal være og finder ud af i fællesskab, hvad der fungerer bedst for jeres barn.

  Jeg synes, det er utrolig vigtigt for vores samarbejde, at vi kan tale åbent og ærligt om tingene, og I skal endelig spørge, hvis der er noget, I tænker over.

  I skal medbringe følgende: Barnevogn, dyne/pude, sut og bamse, bleer, skumklude og vådservietter, samt skiftetøj og overtøj efter årstiden.

  Det er vigtigt for mig, at børnene får en sund og varieret kost, og jeg følger Dagplejens kostpolitik. Hvis jeres barn skal have special kost, medbringer I dette efter aftale med mig.

  1 kat der både er inde og ude.

  Pædagogisk assistent 2020