Gå til hovedindhold

Kathrine Bilenberg Winther

Indhold

  Jeg elsker at lave sjov og ballade og synes, at latter er en af livets store glæder. For mig et det supervigtigt, at både jer som forældre og jeres barn er glade. Jeg vil gøre mit bedste for, at I som forældre går ud ad døren igen med et smil på læben og har et glad barn i hånden.

  Glæde for mig er = tryghed.

  Tryghed spiller en stor rolle i mit hjem. Det jeg vil gøre, for at få jeres barn til at være trygt hos mig, er at give en masse omsorg, nærvær, en masse kærlighed og kram.

  Hvis I elsker kreativitet, er det lige mig, I skal vælge. Jeg elsker at have natur og årstiderne som inspiration til en masse ting, vi kan lave; men kreativiteten ligger ikke kun i at “klippe/klistre”. Min kreativitet ligger også i køkkenet og I vil derfor opleve en masse hjemmelavet mad, som jeres barn bliver inddraget i.

  I vil blive mødt i et dyretfrit og røgfrit hjem, som desuden består af min mand Daniel og vores to drenge Vincent fra 2014 og Arthur fra 2019.

  Om morgenen står den på stille musik, en masse kram og bare ren råhygge. Jeg går op i, at børnene begynder med en stille og rolig morgen og vi laver lige, hvad de har lyst til, indtil alle er kommet.

  Derefter spiser vi os lidt formiddagsmad, hvor børnene selv tager deres service og hjælper til med at sætte de ting på bordet, vi skal spise/bruge. Jeg går meget op i selvhjulpenhed og hjælpsomhed, hvilket måltiderne er et godt sted at øve det på.

  Når vi er færdige med at spise, går vi i gang med dagens “aktivitet”. Det kan være alt fra en tur i haven, mødes med kollega og deres børn på legepladsen, lave kreative ting eller lege og bare have en fest.

  Så når vi til at skulle spise frokost, hvor børnene igen kommer på banen og hjælper med det, de kan hver især. Nogle dage har de hjulpet med at lave varm mad, andre dage har vi smør selv ved bordet.

  Efter vi har spist frokost, er det sovetid og vi går sammen ud og finder sovetøj, bamser og sut der eventuelt skal bruges og hjælper hinanden med det, man ikke selv kan. For mig er det vigtigt, at jeres barn får den søvn, det har brug for, så derfor vækker jeg heller ikke jeres barn.

  Når børnene vågner, står den en gang i mellem på forberedelse til næste dags frokost ellers er der fri leg, indtil I henter jeres barn.

  I løbet af dagen vil jeres barn også være med til de “huslige pligter”, da det er en del af en almindelig hverdag og børn elsker at hjælpe til, da de får et selvtillids boost af at føle sig god og det at hjælpe andre.

  Når vi mødes, vil jeg gerne høre lidt om, hvem jeres barn er og hvilke rutiner jeres barn har, så jeg bedst muligt kan komme ind på jeres barn, så det hurtigt kan føle sig tryg ved mig, da rutiner skaber tryghed. Det er også vigtigt, at I som forældre er trygge ved mig, da jeres barn kan mærke, hvad I føler. Jeg sætter stod pris på åbenhed og ærlighed, hvilket også er guldkorn for et godt samarbejde.

  Vi vil snakke om jeres/mine tanker til opstarten, så vi sammen finder den bedste løsning for jeres barn.

  I er velkomne til at ringe til mig, hvis I vil vide mere eller har spørgsmål. I er også meget velkomne til at komme og besøge mig både inden og efter, I har taget jeres beslutning.

  Når I kommer, vil I få en liste af mig, om hvad I skal medbringe til jeres barn i dagplejen

  Da en morgen hjemmefra hurtigt kan blive ramt af travlhed, kan jeres barn få morgenmad hos mig i hyggelige og rolige omgivelser.

  Morgenmad kan bestå af: Havregrød, morgenmadsprodukter med mælk, brød eller bolle og æg i forskellige varianter med grønt.

  Formiddagssnack vil bestå af: Brød eller bolle og frugt efter årstiden.

  Der vil blive serveret en sund og varieret kost til frokost, som kan bestå af: Rugbrødsmadder med lækkert pålæg og fisk, samt grønt dertil. Der vil også blive serveret varme retter cirka 3 gange om ugen, som kan være pastaretter, risretter, æggekage og meget andet lækkert.

  Eftermiddagssnack kan bestå af: Brød eller bolle og frugt efter årstiden, sunde bananpandekager eller en smoothie.

  Al kost, der serveres, vil være efter overensstemmelse med barnets alder og udvikling. Der serveres vand eller mælk til alle måltider og en gang imellem en friskpresset juice.

  Vi har ingen husdyr ud over de fugle, der kommer og spiser af vores frugttræer samt bierne i blomsterne.

  Uddannet Pædagogisk Assistent i 2012

  Forrige Næste