Gå til hovedindhold

Aase Braum Bach

Aase Bach

Indhold

  Jeg hedder Aase Bach, jeg er gift med Flemming Bach, som er førtidspensionist og derfor hjemme hele dagen. Han nyder at være sammen med børnene og spiller for eksempel guitar for os. Vi bor på hjørnet af Norgesvej og Rolighedsvej. Det er nemmest at parkere på Rolighedsvej.

  Jeg har 2 voksne børn og 2 børnebørn.

  Jeg blev ansat som dagplejer i 1985.

  Jeg hører til Lindebjerg-gruppen, hvor vi er 10 dagplejere, der arbejder sammen.

  Vi passer hinandens børn ved ferie og sygdom, hvis der ikke er plads i gæstehuset på H.C. Andersens Vej, som vi er tilknyttet.

  Jeg lægger vægt på at få en god kontakt med børn og voksne, at se barnets behov og i et kærligt, roligt og lærerigt miljø, se børnene vokse op, hvor vi lærer os selv at kende, respekterer hinanden, være gode kammerater, udforske verden og blive selvstændige.

  Derfor tilrettelægger jeg hverdagen, så vi har fokus på et bestemt emne, som vi kalder ugeplan og det skifter jeg hver anden måned.

   

  Vi starter med morgenmad, hvis børnene ikke har spist hjemmefra og så har vi struktureret leg og også leg, hvor børnene kan bruge deres fantasi. Vi synger, læser, bruger grov- og finmotorik. Ved 9-tiden får vi et mellemmåltid – frugt, grønt og brød økologisk. Så går jeg gerne ud enten i haven, på legeplads eller en tur i skoven.

  Der er rigelig mulighed for bevægelse og fordybelse. Vi går også på besøg hos mine kollegaer, så børnene også lærer dem at kende. Tirsdage i ulige uger går vi i PLUS-tilbud, hvor vi er hele dagen i vores hus på Plantevej 27.

  Ved 11-tiden begynder vi at tilberede frokosten og børnene er med til at dække bord og tilberede maden. Når vi alle er klar, har fået vasket hænder osv., spiser vi sammen og børnene får lov til at være med i både at smøre, skære og lære at hælde mælk op. Vi spiser mest kold mad: kød, fisk, grøntsager, pasta og lignende.

  Efter frokost er der nogle, der gerne vil sove og når de er klar igen, fortsætter vi med at lære mere resten af dagen, indtil vi spiser frugt ved 15-tiden.

  Barn og forældre kommer og når barnet er trygt, vil det være en god idé, at forældrene går måske bare en halv eller hel time. Hvis barnet trives, bliver tiden alene hos mig længere og længere. Det er meget forskelligt, hvor lang tid hvert barn skal have, så en god dialog mellem forældrene og mig er den bedste løsning.

  Jeg har deltaget i forskellige kurser for at udvikle mig, for eksempel dagplejens grunduddannelse, efteruddannelse, det pædagogiske måltid, samspil og relationer, børns motorik, sansning og bevægelse, kompetencehjul og førstehjælp.