Gå til hovedindhold

Laila Berit Nagly

Laila Nagly

Indhold

  Jeg hedder Laila, er født i 1955. Jeg har “passet“ børn siden jeg var 9 år, og jeg er stadig meget glad for børn og for at have verdens bedste job som dagplejer. Det er vigtigt for mig, at børnene er trygge og glade for at være i min dagpleje, så jeg lægger vægt på omsorg, god tid, hygge, god stemning, mange kram og at børnene er gode kammerater. Jeg er er rigtigt udemenneske, så vi er ude at lege hver dag. En gang om ugen går vi i skoven.

  Jeg er gift med Kjeld. Vi har to døtre, Lotte (1976) og Rikke (1976). Vi bor i et tofamilieshus, hvor Lotte og vores barnebarn Nicklas (1998) bor på førstesalen. Jeg har arbejdet som hjemmehjælper i 18 år og startede som dagplejer i 2004. I er velkomne til at ringe og aftale et uforpligtende besøg.

   

  6.45-7.15

  De første børn kommer og jeg modtager dem inde på legeværelset. Vi siger godmorgen og finder en bog eller legetøj. Jeg spørger, hvordan barnet har sovet og hvornår de er vågnet. I siger farvel, vi vinker og går i gang med at læse bog/synge eller lege.

  7.15-8.00

  Morgenmad: havregrød, yoghurt, havregryn, Rugfras eller brød, dertil mælk/vand. Børnene er med til at dække bord og når vi er færdige, tørrer de bordet af og sætter den brugte tallerken ud i køkkenet.

  7.30-8.30

  Eventuel morgenlur i barnevogn. Ud at lege i haven, sige godmorgen til skildpadderne, hvis de er vågne og børnene er med til at give dem mælkebøtter.

  8.30-9.00

  Formiddagsmad: brød, grøntsager/frugt og dertil vand. Vi holder samling med sang og snakker om, at alle er kommet, om der er nogen, der holder fri eller er syge. Jeg fortæller, hvad jeg har tænkt mig, at vi skal lave i dag.

  9-11

  Planlagt aktivitet: som kan være skovtur, krible-krable lege, form og farver, dialogisk læsning, DGI, gåtur til legeplads, biblioteket, i gymnastiksalen på Sjølundskolen, besøge Munkebo plejehjem og synge for beboerne, bage boller, lave varm mad…

  11-12

  Middagsmad: rugbrødsmad fra fad, klapsammen mad, madpakke mad, smør selv mad eller varm mad, dertil mælk/vand. Vi siger tak for mad og børnene er med til at rydde op.

  12-15

  Middagslur i barnevognen og når man vågner, leger vi inde med dukker, biler, puslespil og andre spil, læser bøger, tegner, skriver, maler, bygger med Lego, togbane, til alle børn er vågnet.

  15-15.30

  Frugt/grøntsager, brød eller klatkager, dertil vand/mælk.

  15.30-16.30

  Fri leg ude eller inde.

   

  Jeg holder meget af at være ude i naturen. Derfor går vi i skoven hver mandag i al slags vejr. Her oplever vi glæden ved at bevæge os på alle mulige måder, oplever årstidernes skifte, finder/undersøger insekter med forstørrelsesglassene og finder mange spændende ting: sten, blade, pinde, sneglehuse, som vi tager med hjem og lægger i en kurv uden for døren; så kan vi lege med det, snakke om det og vise det til mor og far. Vi plukker også mange mælkebøtter, som vi bruger, når vi fodrer vores to landskildpadder.

   

  I opgangen hænger en tavle, hvor jeg skriver dagbog hver dag, så I forældre har mulighed for at snakke med barnet om det, det har oplevet i dagplejen denne dag. Der er også en månedsplan, hvor jeg skriver, hvad vi skal i denne måned. For eksempel heldagslegestue, brobygning, teater, Næssi koncert, børnekulturuge, tur til Karrebæksminde, Zoo, fastelavn, jul, fødselsdag og så videre. Her er også et billede af hvert barn. Her skriver jeg, hvornår og hvor længe barnet har sovet, om der mangler bleer og lignende.

  Tidlig opstart 3 måneder før barnet starter i dagpleje, kan I, hvis I har lyst, komme på besøg 1 time om måneden, hvor I kan hilse på de andre børn, lege lidt og høre om dagligdagen i min dagpleje. Så kan vi se, hvordan jeres barn møder de andre børn og mig, og så kan vi aftale, hvordan indkøringen skal foregå for jeres barn.

  Jeg følger Dagplejens kostpolitik, hvor alle basisvarerne er økologiske. Børnene deltager i borddækning og oprydning. Jeg inddrager børnene i madlavningen, hvor de får lov til at se, røre og smage på de forskellige madvarer.

  Mindst en gang om ugen har vi smør selv mad, bager boller, eller vi laver varm mad. Vi spiser klapsammenmader, når vi er på den ugentlige skovtur, madkassemad når vi brobygger med børnehaven.

  I vores lille lukkede have bor to græske landskildpadder. Hanne og Mikkel, som børnene deltager i pasningen af. Inde i spisestuen har vi et akvarium med en lille sumpskildpadde.

  2005 Personlig udvikling til arbejde og uddannelse

  2005 Kvalitet i offentlige serviceydelser

  2005 Dagplejeuddannelsen grundmondul

  2005Førstehjælp til børn og voksne

  2008 Førstehjælp til dig som har ansvar for børn 

  2008 Børns motorik, sansning og bevægelse

  2010 Samspil og relationer i pædagogisk arbejde

  2012 Førstehjælp for dig som som har ansvar for børn

  2012 Arbejde med udsatte og sårbare børn og unge

  2012 Konflikthåndtering i pædagogisk arbejde

  2013 Måltidet i pædagogisk arbejde

  2014 Forældresamarbejde i pædagogiske dagtilbud

  2014 Brugen af kompetencehjul

  2015 Brugen af kompetencehjul/læreplaner/børneintra/barnet i centrum/babytegn

  2016 Førstehjælp for dig som har ansvar for børn

  2017 Naturkursus på Avnø

  2018 Certificeret DGI dagplejer

  2018 Førstehjælp

  2019 Personlig udvikling

  2019 Pædagogiske observationer

  2019 Læreplaner og forældreinddragelse

  2019 Kultur/flygtninger

  2019 Tidlig opsporing og indsats i forhold til alkohol i familien