Gå til hovedindhold

Lisa Levin Petersen

Lisa Petersen

Indhold

  Jeg hedder Lisa. Jeg er født i 1960.

  Jeg har været dagplejer siden 1988.

  Min familie består af min mand Ole, vores søn Lasse, som er gift med Maria og vores 2 dejlige børnebørn Nora og Osvald, som bor i København.

  Jeg lægger stor vægt på, at børnene er glade og trygge hos mig.

  Jeg synes, det er vigtigt, at børnene lærer at hjælpe hinanden. Derfor øver vi os på at give hinanden for eksempel jakke eller sko på. På den måde knytter børnene også nemmere bånd til hinanden og får de første venskaber.

  Når alle er mødt, får vi noget at spise. Derefter leger vi lidt, synger eller læser en bog.

  Vi er ude næsten hver dag, ofte i haven hvor der er god plads til at lege og få rørt sig.

  Vi har en lille skov tæt på, som vi bruger. Der kan vi finde snegle, flotte sten og blade og kigge på, hvad der sker i naturen i årets løb.

  Der er også et dejligt stisystem rundt om kvarteret, hvor det er godt at løbe.

  Aldi ligger tæt på, der går vi nogle gange ned og så er børnene med til at finde de ting, vi skal købe.

  Jeg gør tit gymnastik med børnene, så motorikken bliver styrket.

  I dagplejen arbejder vi med læreplaner ud fra temaerne:

  1: Alsidig personlig udvikling: Det er for eksempel at lære at vente på tur, hjælpe hinanden, det er ok at blive ked af det, vise glæde og så videre.

  2: Sociale kompetencer: Det er her barnet lærer at tage hensyn til de andre i gruppen, deles om det vi leger med, blive gode venner.

  3: Kommunikation og sprog: Her handler det om at sætte ord på det, vi laver. Læse i bøger, synge, høre musik, tale om alt det vi ser, lære barnet at sige til når tørst og sult melder sig.

  4: Krop, sanser og bevægelse: Her lærer børnene at bevæge sig, kravle, hoppe, snurre rundt, men også at være stille og slappe af.

  5: Natur, udeliv og science: Det er her børnene lærer, hvordan vi kæler med vores hunde, holde en undulatunge, lærer at kende mælkebøtter så vi kan fodre skildpadderne om sommeren. Vi er meget ude, så vi holder øje med, hvad der sker oppe i træerne og bevæger sig nede på jorden. Vi lærer forskel på, om det er koldt eller varmt.

  6: Kultur, æstetik og fællesskab: Her øver vi os i at tegne og male. Forskellen på stor og lille. Nyder de forskellige traditioner ved højtiderne.

  Hver anden uge er vi i PLUS-tilbud, hvor vi mødes 3 dagplejere af gangen og laver forskellige aktiviteter med børnene. Det giver børnene en fornemmelse af, hvordan det er at være mange sammen, ligesom i en børnehave.

  Når jeres barn starter hos mig, er det en god idé, hvis far eller mor kan være med de første par dage. Så kan barnet se, at det er ok at være i dagplejen hos mig. Derefter ser vi på, hvad jeres barn kan klare, så der bliver længere tid, hvor barnet er her uden jer.

  Husk altid at sige farvel inden I går, det er det bedste for barnet.

  Her er det vigtigt at sige, at det er helt normalt, at jeres barn bliver ked af det, når I går. Det bliver bedre, når afleveringen bliver en kendt rutine.

  Hos mig skal I huske at medbringe:
  Bleer
  Skumklude
  Skiftetøj (der passer til årstiden)
  Hjemmesko
  Overtøj
  Regntøj

  Vi taler selvfølgelig om, hvad der ellers er relevant at have med.

  Jeg følger Næstved dagplejes kostpolitik vedrørende sund mad og økologi. Jeg laver også indimellem varm mad til børnene.

  Vi har 2 hunde, Boaz og Tikka. De er af racen Whippet.

  Vi har også nogle terrarier med biller.

  I et anlæg i haven har jeg landskildpadder.

  I et voliere har jeg undulater.

     

  Som dagplejer kommer jeg løbende på kurser:

  Jeg har deltaget i følgende:

  Førstehjælp (cirka hvert andet år)

  Det pædagogiske måltid

  Naturkursus

  Certificeret DGI-dagplejer

  Forrige Næste