Skip to main content

Natascha Danum

Indhold

  Mit navn er Natacha og jeg er født i 1989. Jeg er uddannet pædagog og blev ansat som kommunal dagplejer i Næstved Kommune i marts 2017.

  Jeg er en meget positiv og livsglad person, som brænder for mit arbejde som dagplejer. Den udvikling, der sker med børn i alderen 0-3 år, er helt fantastisk; og det at få lov at være en del af den er for mig helt unikt.

  I mit daglige arbejde med jeres barn lægger jeg stor vægt på nærvær, omsorg, tryghed og fordybelse. Her er der altid plads til masser af knus og kram.

  Det er også vigtigt for mig, at børnene føler sig set, hørt og forstået. Blandt andet arbejder jeg meget med social læring ved for eksempel at sætte ord på handlinger og initiativer for at fremme barnets forståelse for sig selv og andre.

  Hverdagen i min dagpleje

  Jeg bor sammen med min kæreste, Casper samt vores tre børn, Isabella (2009), Emilie (2011) samt Noah (2019). Noah går også i dagpleje her hos mig.

  Vi bor på Kildealle i et dejlig stort hus med lukket have. Vi bor nær gode stisystemer, som blandt andet fører til bibliotek, grønne arealer og skov, som vi i dagplejen drager stor nytte af.

  I huset har vi masser af plads. Her har jeg blandt andet indrettet et rum, som er inddelt i små legemiljøer, hvor der er rig mulighed for leg, nærvær og fordybelse, såsom motoriske lege på madras, sansebane og bevægelse samt plads til de mere rolige stunder, hvor vi eksempelvis læser, lægger puslespil eller taler og hygger.

  Jeg har en dejlig stor have, hvor vi både har græsplæne og terrasse, som vi kan boltre os på. Haven rummer også sandkasse, rutsjebane, legehus og en masse andre gode legemuligheder. Her er der masser af plads til fantasi og udfoldelse.

  Hverdagen hos mig rummer plads til at være i nuet og til at lave lige, hvad der falder os ind. Vi vil synge og danse, tumle og sanse.

  Jeg arbejder med læreplaner. Herunder vil vi blandt andet komme ud og opleve naturen, synge en masse sange, læse bøger, bruge vores kroppe samt udfolde os kreativt i det omfang, som passer til det enkelte barn.

  Vi vil for eksempel:

  • Tage ud i naturen og undersøge kriblekrabledyr med vores forstørrelsesglas.
  • Lave musiske/rytmiske forløb, hvor vi synger og danser.
  • Lave dialogisk læsning, hvor vi leger os gennem bogen.
  • Lave kreative ting, som vi pynter op med, eller giver i gave til mor og far.

  Opstart

  Jeg råder som regel til, at der sættes 1 uges tid af til jeres barns indkøring. Normalt starter vi med et opstartsmøde, hvor vi har mulighed for at lære hinanden lidt at kende. Jeg anbefaler, at en af jer forældre er med i dagpleje de første dage af et par timers varighed. Her kan I og jeres barn stille og roligt følge med i hverdagen hos mig, og vi kan sammen få skabt en god og tryg relation til hinanden, inden jeres barn skal være i dagpleje uden mor og far. Herunder ønsker jeg et godt og åbent samarbejde, som bygger på tillid med plads til dialog. Det er vigtigt for mig, at I som forældre føler jer trygge ved at aflevere jeres barn.

  Kost

  Børnene vil dagen igennem blive tilbudt sund, økologisk og alderssvarende kost samt vand og mælk at drikke.

  Husdyr

  Min store datter, Isabella, har en sød lille kanin, som vi kan kigge på i haven. Ellers er vores hjem dyrefrit.

  Efteruddannelse

  Løbende opdateret førstehjælpskursus.

  Sprogklog med ble på

  Forrige Næste

  Kontakt

  Dagplejer

  Fensmark gruppen

  Natascha Danum

  Telefon 2763 0639

  E-mail Nbdbr@naestved.dk