Skip to main content

Anette Petersen

Indhold

  Jeg hedder Anette og jeg har været dagplejer siden 1993.

  Hos mig vil jeres barn opleve en rolig hverdag fyldt med tryghed, nærvær og anerkendelse.

  Jeg vil give børnene en hverdag, som indeholder faste rutiner, nye udfordringer - både personligt og socialt – frisk luft og masser af kram.

  Når jeg har været i dagplejen i så mange år, skyldes det, at jeg holder utrolig meget af arbejdet med de helt små børn. Den udvikling, der sker med børn i alderen 0-3 år, synes jeg er så fantastisk; at få lov at være en del af den, er for mig helt unikt.

  Derudover holder jeg meget af at arbejde hjemme. Det at få skabt et dagplejehjem, hvor børnene føler nærvær, tryghed og samtidigt er udfordrende, synes jeg er spændende.

  Hverdagen i min dagpleje

  Mit mål er at skabe en hverdag fuld af leg, læring, glæde, tryghed…

  I min dagligdag lægger jeg vægt på at få skabt en dag, hvor der er ro og forudsigelighed.

  Jeg er anerkendende og giver mig tid til at se det enkelte barn og give det opmærksomhed.

  Det er vigtigt for mig at styrke barnets sprog, derfor er jeg meget opmærksom på hele tiden at sætte ord på det, vi oplever og det vi gør. Vi synger dagligt, laver rim og remser og leger sanglege.

  Når børnene er små, bruger jeg babytegn som et supplement, når jeg taler til/med dem. Min erfaring er, at de meget hurtigt lærer at bruge simple tegn som: spise, drikke, mere og sut, og derved nemmere kan give udtryk for deres behov.

  I mine læreplaner arbejder jeg med børnenes selvhjulpenhed i de daglige gøremål/rutiner, som knytter sig til dagplejelivets funktioner i forhold til børnenes grundlæggende behov som mad, påklædning, hygiejne, søvn og så videre.

  Leg med vand og balance

  Opstart

  Når jeres barn skal starte i dagpleje, er indkøringen utrolig vigtig. Det betyder meget, at I er trygge og tror på, at jeres barn har det godt hos mig, ellers vil jeres barn fornemme, hvordan I har det og reagerer på det.

  I er meget velkomne til at komme på besøg og spørge om alt det, I har behov for at vide eller undrer jer over.

  Jeg lægger stor vægt på forældresamarbejdet. Derfor er tillid og åbenhed vigtigt, så vi sammen kan give jeres barn en god og tryg tid i dagplejen.

  Kost

  Sund mad og gode madoplevelser har stor betydning for børns sundhed og trivsel, derfor serverer jeg en sund, varieret og økologisk kost for børnene, hvor jeg følger Dagplejens kostpolitik.

  De fleste dage spiser vi rugbrødsmadder, men indimellem vil der indgå varme/lune retter og grød til frokost. Alt efter alder og udvikling er børnene med til at forberede maden, dække bord, øse op, hælde mælk og vand op. Når de er færdige med at spise, bærer de deres tallerken ud

  Husdyr

  Mit hjem er både røg- og dyrefrit.

  Efteruddannelse

  Jeg har i årenes løb været på rigtig mange kurser. Inden for de sidste år er jeg blevet certificeret DGI dagplejer og har været på kursus i sansemotorik og rytmik.

  Forrige Næste