Skip to main content

Benthe Petersen

Benthe Petersen

Indhold

  Jeg er af natur en stille, rolig og tålmodig person. Jeg er meget glad for arbejdet med børnene, og jeg er bevidst om, at jeg er en vigtig brik i deres liv, mens de er her. Børnene giver mig så mange oplevelser og glæder, og det ville jeg ikke være foruden. At følge dem fra helt små, og til de skal i børnehave, og se den udvikling, de gennemgår, er så livsbekræftende.

  Jeg er født i 1958, og jeg har været dagplejer siden august 1998.

  Jeg har selv 3 voksne børn og 4 børnebørn. Jeg bor sammen med Mikael, og vi har kendt hinanden siden 2003.

  Jeg er uddannet kontorassistent og merkonom i regnskab. Jeg fik lyst til at prøve at arbejde med børn, da jeg nærmede mig de 40, og mine egne børn ikke længere var små. Det skifte har jeg aldrig fortrudt.

  Hverdagen i min dagpleje

  Vi starter dagen stille og roligt og bruger morgenen på at modtage børn og lege.

  Når alle er kommet, laver vi små aktiviteter tilpasset den tid, vi har indtil klokken 9.00, hvor vi spiser formiddagsmad. Disse aktiviteter kan være at synge eller læse en bog. Det kan også være, jeg giver børnene penselmassage eller trykmassage. På den måde kommer hvert enkelt barn i centrum, mens de får massage.

  Når vi har spist formiddagsmad, går vi i gang med de planlagte aktiviteter. Disse afhænger af, hvad jeg har fokus på i vores lærerplan.

  Hvis vi har aftalt besøg af kollega, eller vi skal på besøg, foregår det i fra klokken 8.45 – 11.00/11.15.

  Vi spiser frokost klokken 11.30.

  Hver 14. dag, hvor vi har heldagslegestue, (PLUS) skal I aflevere jeres barn i legestuen om morgenen, og I skal hente der igen om eftermiddagen.

  De uger hvor vi ikke har heldagslegestue, går vi i legestue om formiddagen i den store teatersal på H.C. Andersens Vej. De dage møder børnene ind her hos mig senest klokken 8.30, og vi går hjem til middag.

  Ved andre arrangementer giver jeg besked dagen før, hvis mødetiden er før klokken 9.00

  Opstart

  Når jeg starter med nyt lille barn, lægger jeg stor vægt på, at barnet hurtigt føler sig tryg. Det er vigtigt, at barnet bliver tryg ved at blive afleveret og adskilt fra mor/far og, at det bliver knyttet til mig.

  Derfor vil vi den første tid blive hjemme, og først når barnet er klar til nye udfordringer, går vi ud af huset.

  Det er forskelligt fra barn til barn, hvor lang tid det tager for barnet at blive klar til besøg eller PLUS (heldags- og halvdagslegestue.)

  I er altid velkommen til et besøg, og vi holder altid kontaktmøde inden opstart, hvor vi blandt andet snakker om gensidige forventninger.

  Kost

  Vi serverer primært økologisk kost i dagplejen.

  Om formiddagen får vi brød/bolle og frugt. Bollerne er ofte hjemmebagte. Dertil vand at drikke.

  Til frokost får vi rugbrød med forskelligt pålæg. Det vil for eksempel være fiskepålæg og dertil grøntsager (både fine og grove). Dertil drikker vi økologisk mælk eller vand.

  Jeg smører maden på forhånd og serverer den fra fad.

  Jeg skaber en hyggelig stemning om måltidet, og vi snakker om formiddagens aktiviteter, eller at børnene skal sove middagslur, når de har spist.

  Om eftermiddagen, når børnene vågner, får de igen frugt med brød eller knækbrød. Dertil vil der være vand at drikke.

  Husdyr

  Jeg har ingen husdyr

  Efteruddannelse

  Jeg har deltaget i alle tilbudte kurser blandt andet Marts Meo, Babytegn, Det pædagogiske måltid, Motorik og sprog med mere. Jeg er ligeledes DGI dagplejer.

  Kontakt

  Dagplejer

  Ll. Næstved gruppen

  Benthe Petersen

  Telefon 2815 7635

  E-mail Bipet@naestved.dk