Skip to main content

Mona Christensen

Mona Christensen

Indhold

  Jeg hedder Mona. Jeg er fra 1957, og jeg har arbejdet i dagplejen siden 1986.

  Jeg er en åben, ærlig, loyal og positiv person, der er rummelig, imødekommende og aktiv i mit arbejde. Jeg ser muligheder fremfor begrænsninger, og jeg bruger almindelig sund fornuft i min hverdag med børnene.

  Hos mig vil jeres barn opleve en hverdag fyldt med omsorg, nærvær, struktur, genkendelighed og faste rutiner i et trygt miljø, som de kære små kan forholde sig til “ så godt som hjemme “. Jeg har fokus på at det enkelte barn bliver set og hørt hver dag, og at dagen byder på gode oplevelser både inde og ude. Jeg bruger meget naturen i vores hverdag og lige for tiden ekstra meget på grund af Covid-19.

  Jeg hedder Mona. Jeg er fra 1957, gift med Stig og vi har sammen 3 voksne børn.

  Jeg er dagplejer på 34. år og jeg brænder stadig for at være med til at give børnene den bedste start på livets vej, ved at være i dagpleje, "så godt som hjemme" i nære og trygge hjemlige omgivelser med få børn og voksne i dagligdagen.

  Jeg har igennem alle årene fået masser af kendskab og viden om de 0-3åriges læring og udvikling. Min erfaring og brug af min egen sunde fornuft er en god kombination at veksle med i arbejdet med de kære små.

  Hverdagen i min dagpleje

  Jeg bor i et stille og roligt villakvarter i naturskønne omgivelser, tæt til Toksværd by, grønne områder og den lille skov og å. Jeg har en stor have og en flisebelagt legeplads med plads til fysiske udfoldelser. Vi er næsten ude hver dag. For mig er det vigtigt, at børnene får stimuleret alle sanser ved at opleve årstidernes skiftende vejr.

  Hverdagen

  I min hverdag med børnene og i vores fælles samarbejde er det vigtigt for mig, at der er skabt et miljø hvor der er tryghed, glæde og nærvær. I min hverdag med børnene lægger jeg stor vægt på at få skabt en rolig og forudsigelig dag, hvor der er tid og ro til fordybelse med udfordringer, der tilpasses hver enkelt barns behov og kompetencer.

  Jeg bestræber mig på, at vi er ude i naturen hver dag. Udelivet er sundt og helt fantastisk til leg og bevægelse. Sanseoplevelserne bliver styrket og stimuleret, og det giver balsam for krop og sjæl.

  Jeg bor tæt på lille skov-åen og legeplads, og det er steder, jeg ofte benytter.

  Aktiviteterne i hverdagen

  Aktiviteterne tilpasses så vidt det er muligt med udgangspunkt i børnenes alder, således alle bliver tilgodeset. Vi hjælper og støtter hinanden, så motivationen og interessen vil blomstre i et sundt og trygt miljø hvor der ses muligheder frem for begrænsninger. Så er der et godt fundament til trivsel, læring og udvikling.

  Vi benytter vores lille nærmiljø med en tur til åen ved den lille skov og har leg i haven. Der vil være aktiviteter, hvor der er struktur, genkendelighed og faste rutiner i hverdagens faste gøremål. Vi går på krydsbesøg hos kollegaer og laver brobygning med børnehaven Ellebæk. Vi går også i Plustilbud, hvor børn og kollegaer mødes. For tiden er det i hinandens haver.

    

  PLUS tilbud står for:

  Pædagogisk indhold - Planlagt og tilrettelagt
  Leg og læring - i forskellige miljøer
  Udviklende miljø - både for børn og voksne
  Socialt samvær - sparring og vidensdeling

  Læreplaner:

  Til læreplanerne hører der 4 temaer og 2 fokusområder.

  I min overordnede læreplan for hele året vil jeg arbejde med forskellige temaer, emner og aktiviteter, hvor leg og bevægelse, barnets sproglige udvikling er indtænkt i alle 4 læreplanstemaer (sammenhæng) + barnets indre personlige og sociale udvikling.

  Værdier: jeg vil anvende den viden og inspiration, jeg har tilegnet mig på kursuset i Leg og Bevægelse (DGI) og de inspirationer, som jeg har læst mig til på nettet (Klar Parat Leg).

  Jeg vil arbejde ud fra Dagplejens og mine egne sunde værdier og skabe et fundament, hvor barnets sundhed og trivsel er i fokus, hvor læringsmiljøet skal danne en tryg ramme, hvor barnets leg, læring og bevægelse kan udvikles stille og roligt i barnets eget tempo, med udgangspunkt i barnets alder, evne, lyst og motivation.

  Opstart

  Kost

  Jeg lægger vægt på:

  • At servere en sund og alderssvarende kost.
  • At medvirke til, at børnene får gode kostvaner ved hjælp af gode eksempler.
  • At udvikle børnenes motoriske færdigheder, ved at de deltager i borddækning og tilberedning af frokosten.
  • At børnene får lov til at smøre deres mad, hælde drikkevarer fra små kander og til at sende maden rundt til hinanden
  • At give børnene en god oplevelse i forbindelse med måltidet ved at skabe en god stemning, hvor vi snakkerom maden.
  • At servere økologiske basisvarer

  MORGENMAD: Hvis barnet ikke har spist hjemmefra, tilbydes morgenmad.

  FROKOST: Frokost spises omkring klokken 11.30. Der vil være et bredt udvalg af forskelligt pålæg, og jeg bestræber mig på at servere fisk 2 gange om ugen. Der vil være en variation mellem klap-sammen madder, smør-selv mad, ude spisning/madkurv, smurte madpakker, med mere.

  MELLEMMÅLTIDER:

  Om formiddagen når alle børnene er mødt ind, vil der blive serveret et lille måltid bestående af brød og frugt/grønt.

  Efter middagsluren serveres der brød sammen med frugt/grønt.

  Børnene tilbydes vand/mælk til alle måltider, og der aftales med forældrene, hvordan og hvor meget mælk barnet må tilbydes.

  Ved særlige mærkedage som for eksempel fødselsdage aftales det i samarbejde med forældrene, hvorledes dette skal markeres. Jeg anbefaler, at man holder en sund fødselsdag.

  Hvis et barn skal have modermælkserstatning eller en helt speciel kost som allergikost, må forældrene selv medbringe den.

  Husdyr

  Mit hjem er allergivenligt, idet det er røgfrit. Jeg har ingen dyr, ingen faste tæpper og brændeovn. I vores have har vi en aflukket havedam med forskellige fisk

  Efteruddannelse

  Forrige Næste