Skip to main content

Gitte Jensen

Gitte Jensen

Indhold

  Jeg hedder Gitte og har rigtig mange års erfaring som dagplejer. Jeg er gift med Johnny og sammen har vi en søn, som nu er voksen. I 2010 blev jeg uddannet som pædagogisk assistent og i 2018 startede jeg som ressourcedagplejer.

  For det lille barn er tryghed vigtigere end alt andet, derfor er fundamentet i min dagpleje tryghed, glæde og hygge.

  Det er vigtigt for mig at skabe en rolig og genkendelig hverdag. En hverdag som er bygget op omkring rige oplevelser, hvor børnene deler glæde og interesse med en nærværende og støttende voksen.

  Jeg holder meget af udelivet, så derfor vil børnene hos mig få rigtig mange gode naturoplevelser.

  Jeg er en meget rolig, tålmodig og positiv person. Jeg værdsætter det gode forældresamarbejde og glæder mig til at byde jer velkommen hos mig.

  Hverdagen i min dagpleje

  En stor del af dagen vil være præget af faste rutiner og forudsigelighed; men jeg planlægger altid en daglig aktivitet, hvor jeg har taget udgangspunkt i årstiden og den børnegruppe, jeg har inde.

  Udelivet er en meget vigtig del af vores hverdag. Jeg elsker selv udelivet og synes, det er utrolig vigtigt for børn at komme ud dagligt. De små børn har stor gavn af de stimuli, naturen kan give, og ingen indendørs redskaber kan erstatte de kropslige udfordringer og sanseoplevelser uderummet byder på.

  Jeg har indrettet min forhave med legehus, sandkasse og gynger. Indkørslen bliver flittig brugt til cykel og scooter kørsel. I min baghave har jeg høns gående, så en af vores faste, daglige rutiner er at gå ud og kigge til dem, give dem lidt mad og hente æg.

  En del af udelivet er også at komme på ture. Vi tager jævnligt i skoven, går en tur på legepladsen, naturlegepladsen eller bare en tur i nærområdet.

  Opstart

  Indkøringsperioden er alfa og omega for en vellykket opstart i dagplejen. Børn er meget forskellige med hensyn til, hvor lang tid de har behov for og på hvilken måde. Nogle børn har brug for afstand, andre for tæthed.

  Det er vigtigt for barnets indkøring, at I er trygge og tror på, at jeres barn har det godt hos mig, da jeres barn ellers vil fornemme, hvordan I har det, og reagere på det. I er velkomne til at komme på besøg og spørge om alt det, I har behov for og hvis der er noget, I undrer jer over. Jeg har som regel en grund til at gøre tingene, som jeg gør, men er altid villig til at reflektere over min praksis.

  Når jeres barn starter i dagpleje, er det helt normalt, at det reagerer med gråd, da det ikke har fået den erfaring, at I kommer tilbage og henter det. Det er derfor vigtigt, at barnet har en fast rutine i indkøringsperioden. Vi kan eventuelt lave en indkøringsplan og aftale, hvordan I og jeres barn bliver trygge ved starten i dagplejen.

  Kost

  Sund mad og gode madoplevelser har stor betydning for børns sundhed og trivsel, derfor serverer jeg en sund, varieret og økologisk kost for børnene, hvor jeg følger Dagplejens kostpolitik.

  Ugentligt vil der indgå varme/lune retter og grød til frokost.

  Alt efter alder og udvikling er børnene med til at forberede maden, dække bord, øse op, hælde mælk og vand op. Når de er færdige med at spise, bærer de deres tallerken ud og går ud og vasker hænder.

  Husdyr

  Jeg har ingen husdyr inde, men 4 høns i haven.

  Efteruddannelse

  Jeg har valgt kun at notere efteruddannelse efter 2010, da jeg ikke mener det tidligere er relevant længere.

  2010: Uddannelsen som pædagogisk assistent

  2015: Internt dagpleje kursus (kompetencehjul, læreplaner, børneintra, barnet i centrum, babytegn)

  2016: Små børn og natur

  2017: Dagplejens kerneopgaver (personlig udvikling, pædagogiske observationer, læreplaner og forældreinddragelse, kultur/flygtninge)

  2017: Sprogklog med ble på

  2018: Certificeret DGI-dagplejer (idræt, leg og bevægelse)

  2018: Førstehjælp

  2019: Praksisnær tilgang til omsorgssvigtede børn

  2019: Fosterets og fødslens psykologi

  Forrige Næste

  Kontakt

  Dagplejer

  Ressource gruppen

  Gitte Jensen

  Telefon 2124 0184

  E-mail ghjen@naestved.dk