Skip to main content

Christina Rose

Indhold

  Jeg har den filosofi, at det vigtigste i et menneskes liv er tryghed! Hvis vi har tryghed, så kan vi gro og udvikle os som mennesker og det uanset, om vi er store eller små, og på den måde blive den bedste version af os selv.

  Jeg er så heldig at have et job, hvor jeg har muligheden for at tage hensyn til hvert enkelt barns behov og støtte op lige der, hvor de er.

  Hvis I også vægter tryghed, nærvær og anerkendende samspil højt, så ser jeg frem til at høre fra jer.

  Hverdagen i min dagpleje

  Mit navn er Christina. Jeg er født i 1980 og er gift med Frederik. Vi har 5 skønne, sammenbragte børn: Elliott fra 2009, Julie fra 2008, Malou fra 2006, Mathias fra 2002 og Emily fra 2001.

  Jeg har været dagplejer siden 2008, og er løbende på diverse kurser og efteruddannelser. Jeg har en fast gæsteplads, så det vil sige, at jeg kun har 3 børn indmeldt fast her hos mig.

  Vores hjem er et ikke-ryger-hjem og vi har heller ingen husdyr.

  Det, jeg lægger vægt på, er at være en åben, imødekommende, lyttende, tydelig, nærværende og anerkendende voksen, så børnene hurtigt finder den omsorg, ro og tryghed i mig, som der skal til for at være et barn i trivsel.

  I min fritid er familien i højsædet med alt, hvad det indebærer af sjov og spas. Vi er en kreativ familie, så vi hygger os med alle mulige kreative sysler... Vi er så heldige at bo i et område, som inden for få kilometer har skov, vand, klitter og åbne landskaber og det bruger vi rigtig meget, også når jeg er på arbejde.

  Hverdagen i min dagpleje:

  Klokken 6.30 åbnes dørene. Børn, der kommer tidligt og ikke har spist hjemmefra, får tilbudt morgenmad.

  Klokken 9.00 spiser vi formiddagsmad.

  Herefter begynder dagens hovedaktiviteter, som for eksempel en tur til Sandbakken, forhindringsbane, Bille-jagt, musik og dans og så videre. Vi arbejder med læring gennem hele dagen; men vi har som regel en hovedaktivitet om dagen, så det er rigtig vigtigt, at I er her senest klokken 9 og altid giver besked, hvis I bliver forsinket, holder fri eller er blevet syge.

  Klokken 11.00 spiser vi frokost. Herefter gøres klar til sovetid.

  Klokken 14-15 spiser vi eftermiddagsmad.

  Husk at se på tavlen når I kommer og henter, hvor der er info om, hvad vi har lavet den pågældende dag, og hvad der er af planer for i morgen. Ved siden af er der en ugeplan og en liste, hvor man kan se, hvilke gæstebørn, der kommer.

  Det er min bryggersdør, jeg bruger til dagplejen. Det er nummer 2 dør, når I kommer ind ad min indkørsel.

  Når vi er inde, er vi i hele huset, men jeg har en legekrog i stuen, og vi spiser i køkkenet. Ude har vi et fint legehjørne. Vi tager tit på tur ud i vores nærområde.

  Jeg arbejder med mine læreplaner ud fra de 6 temaer:

  • Krop, sanser og bevægelse
  • Natur, udeliv og science
  • Alsidig personlig udvikling
  • Kultur, æstetik og fællesskab
  • Kommunikation og sprog
  • Sociale kompetencer

  Hver 2.-3. måned laver jeg en ny læreplan ud fra det tema, jeg har valgt. Den er tilpasset den børnegruppe, jeg har, ud fra deres alder, udviklingstrin og hvad der optager dem lige nu. Ved at vælge noget, der interesserer børnene, sikrer jeg et godt og givende læringsmiljø, som vil prikke til deres nysgerrighed, mod på mere og lyst til at udforske den indre eventyrer.

  Opstart

  Når man starter i dagpleje, er det meget forskelligt, hvordan det foregår. Nogle forældre synes, det er nemt at komme i gang og andre kan føle det meget overvældende. Her er det vigtigt, at I ved, at I altid bare kan stille alle de spørgsmål/tanker, I måtte have. Det er så vigtigt, I føler jer godt forberedt og trygge, når I skal aflevere jeres guld, så spørg spørg spørg. Som regel starter vi med 2-3 dage, hvor I kommer på besøg en time til halvanden, og så går hjem igen. Hvis det går fint, så prøver I at gå en lille tur og komme tilbage igen. Næste trin kunne være at barnet spiser med og til slut sover lur og så blive hentet, når det vågner.

  Der kan være mange faktorer, der kan spille ind. Så jeres plan for, hvordan lige jeres barn skal starte, taler vi om, inden I kommer og så tager vi det en dag af gangen, så alle føler sig glade og trygge.

  Når dit/jeres barn starter op her hos mig, er der nogle ting, vi skal bruge. Jeg har lavet en huskeliste, som jeg sender til jer på sms; så har I den lige ved hånden.

  Hvert barn får sin egen garderobeplads, som består af en kasse til skiftetøj/bleer, en lille kasse til sutter/små bamser/babyalarmer/vanter eller andre småting, og 4 små knager til overtøj, tasker og så videre. Der bliver lavet et fint skilt med navn, fødselsdag, mor og fars navne og et billede, (hvis I giver tilladelse til det), så barnet hurtigt får en fornemmelse af, her er jeg ventet og her er min plads.

  Da mit bryggers ikke er så stort, kan det nogle gange være svært at overlevere beskeder, hvis der er mange på en gang. Så der vil altid stå basis info på tavlen ved puslepladsen, så I hurtigt kan danne jer et overblik over dagen i forhold til hvor meget jeres barn har spist, sovet og hvor mange prutbleer, barnet har leveret.

  I er meget velkomne til at skrive en sms til mig uden for min åbningstid, med de korte vigtige beskeder som: vi holder fri i morgen, Lille Ole er blevet syg og kommer ikke i morgen og så videre. Jeg svarer frem til kl. 20 eller næste morgen.

  Kost

  Mad skal der til... og det skal være sjovt, sundt og sanseligt.

  Hos mig får vi varm mad cirka 1 gang om ugen, og det er som regel om fredagen, som vi har døbt Festlige Fredag. Jeg har gennem min tid som dagplejer erfaret, at børn er vilde med de varme måltider, så det er noget af det, jeg vægter på vores ugeplan. Om det er alene eller sammen med andre kolleger, er det stort set altid et hit.

  Hvorfor skal det være så kedeligt...?

  Nej vel... Nogle gange er mælken grøn og æggene blå og pastaen rød... Det giver børnene en hel ny oplevelse af noget helt andet, men som stadig “bare” er det samme. Det er sjovt at se børn få den der aha følelse, når vi kaster os ud i det ukendte og opdager at: Jo, det ER mælk...

  Vi fejrer også de forskellige højtider på et kulinarisk plan med for eksempel julefrokost, julemad, påskefrokost og halloween-mad.

  De senere år har jeg dyrket lidt forskelligt i haven, som vi har plantet, passet, høstet og spist. Det er især de store børn, der virkelig synes, at det er spændende at følge ting “fra JORD til BORD”, og her bruger vi også vores nærmiljø til blandt andet at gå på brombærjagt eller efter skovjordbær.

  Husdyr

  Efteruddannelse

  Jeg har løbende deltaget i kurser og efteruddannelser, så jeg er så opdateret i ny viden som muligt. Der vil være opslag i bryggerset, så I i god tid ved, når jeg skal på kursus og lignende.

  • Certificeret DGI-dagplejer
  • Konflikthåndtering i det pædagogiske arbejde
  • Kommunikation
  • Web-kursus
  • Det pædagogiske Måltid
  • Førstehjælp (som bliver fornyet cirka hvert andet år)
  • Brobygning
  • Grunduddannelsen
  • Udsatte og sårbare børn og unge
  • Kompetencehjulet
  • Læreplanskursus
  • Babytegn
  • Penselmassage
  • Avnø Naturkursus
  • Marte Meo
  Forrige Næste

  Kontakt

  Dagplejer

  Skallegården

  Christina Rose

  Telefon 6024 2992

  E-mail Ckaar@naestved.dk