Gå til hovedindhold

Jytte Irene Hedengran

Jytte Hedengran

Indhold

  Jeg hedder Jytte og har passet Danmarks guld siden 1995. Jeg bor på landet - tæt på byen - jeg bor i hus med dejlig, lukket have og en stor urtehave.

  Jeg tager udgangspunkt i det enkelte barn, så barnet kommer igennem alle udviklingstrin på en god og lærerig måde. Vi bruger meget nærmiljøet til at opleve og udforske de små ting på vores vej.

  Hos mig vil i møde min yngste, voksne søn Mads og ind imellem min kæreste Lars, vores katte og høns.

  Jeg har 4 voksne børn, er farmor til 3 og mormor til 2.

  Som person er jeg meget åben, positiv og smilende og altid omstillingsparat til, hvad dagen må bringe.

  Mine kerneværdier er nærvær, tryghed og omsorg i hjemlige og trygge rammer. Det er vigtigt, at jeres barn føler sig hørt, set og forstået.

  I min dagpleje er vi ude hver dag – hvis vejr og børnegruppe tillader det. Jeg går op i processerne fra jord til bord – vi sår, høster og spiser frugt og grøntsager fra urtehaven.

  Vi leger i min have, går tur i nærmiljøet, besøger en kollega/børn, tager i skoven eller hvad vi finder på. Vi besøger hver uge – hele året rundt - en å, hvor vi kigger fra en bro og følger naturens forandringer – vi stopper op og ser på de små ting på vores vej.

  Når vi er inde, laver vi motoriske aktiviteter og leg, hvor vi øver sociale kompetencer.

  Uanset om vi er ude eller inde, er det vigtigt, at jeres barn bliver motiveret til at bruge sin krop, får sine sanser stimuleret, får sproget stimuleret, lærer at være en del af et børnefællesskab, får pirret sin nysgerrighed, bliver selvhjulpen. Jeg laver flere gange om året en læreplan, hvor der er fokus på barnets trivsel og udvikling.

  Det vigtigste er at møde det enkelte barn, hvor det er og følge barnets initiativ – give tid og plads til fordybelse så barnet får mulighed for at lære og udvikle sig.

  Når jeres barn skal starte i dagpleje, skal han/hun først og fremmest lære at være væk fra mor og far og føle sig tryg ved mig og mit hus og de andre børn i gruppen. Det er vigtigt, at I får fortalt om jeres barns vaner og hverdag derhjemme, også hvis der er ting, der skal tages særlige hensyn til, så vi i fællesskab kan give den bedste opstart for jeres barn og I føler jer trygge ved at aflevere jeres barn hos mig. I er altid velkomne til at komme på besøg, inden I beslutter jer – ring hvis I har spørgsmål. Når vi holder kontaktbesøg, kan vi tale om, hvad der er hensigtsmæssigt at tage med i dagpleje.

  Det vigtigste er en god dialog, hvor vi er åbne, ærlige og viser hinanden respekt.

  Vi får en sund, varieret og nærende kost, der lever op til Næstved Kommunes kostpolitik. Kosten hos mig er økologisk eller dansk eller nøglehulsmærket.

  Til morgenmad tilbyder jeg for eksempel havregryn, øllebrød, brød …

  Vi skifter mellem smurte rugbrødsmadder – jeg smører ved bordet og børnene smører selv – sommetider får vi varm mad. Vi drikker mælk og vand.  Der er tre til fire slags frisk frugt og grønt hver dag.

  Om eftermiddagen får vi brød, knækbrød, grønt, hapser…

  Jeg har katte og høns.

  Børnene er med til at fodre høns og hente æg.

  Hane

  Vi er på førstehjælp cirka hvert andet år.

  Alle kurser Dagplejen har tilbudt mig igennem årene, har jeg med glæde deltaget i til glæde og gavn for både børnene og mig. Senest er jeg blevet uddannet og certificeret DGI-dagplejer, der betyder, at vi er undervist i at få bevægelse ind i dagligdagen på en sjov og udviklende måde for barnet.

  Forrige Næste