Gå til hovedindhold

Dagplejens kostpolitik

Herunder findes information om Dagplejens kostpolitik.

En lille pige, med lyserødt forklæde, der griner og spiser mad af en blå skål

Indhold

    Sund mad er en selvfølge

    Små børn bruger energi på at vokse, lære og bevæge sig. Det kræver mange, mindre måltider, som er sunde og varierede.

    Hvis børn ikke kan spise morgenmad hjemme, stiller dagplejerne dagens første sult med grød og brød.

    Formiddag og eftermiddag får børnene typisk brød, frugt og grønsager, mens frokost som regel består af rugbrød med pålæg og grønsager til, og i Dagplejen drikkes der vand eller mælk. Ingen børn bliver presset til at spise op, så de selv lærer at mærke, hvornår de er sultne og mætte. 

    Alle måltider foregår i en rolig, hyggelig atmosfære, hvor dagplejerne sidder sammen med børnene og har tid til at lytte og snakke.

    Hvis dit barn skal have særlig kost, aftaler du det med dagplejeren og medbringer eventuelt selv maden.

    Dagplejen i Næstved følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for varieret og alderssvarende kost.

    I dagplejen serveres økologisk mad og drikke, og som minimum er basisvarerne økologiske. Basisvarer i dagplejen er; mælk, smør, ost, brød, gryn, mel, pålæg, frugt og grønt.

    Bøtte med frugt og ostehaps samt tallerken med hjemmebagte boller pyntet med små vandmelonsparasoller.
    Tallerken med rugbrødsmadder samt frugt og pølehorn pyntet så de ligner små dyr.
    Frokostbord med danske jordbær pyntet med dannebrog, og tallerken med saltstænger, ærter, banan og agurk. Der er en lille buket blomster midt på bordet.
    Spækbræt med frugt, brød og spegepølse skåret i mundrette bidder. Der er også vand i kande på bordet, og dagplejebørnene er klar til at spise.
    Tallerken med banan, vindrue, clementin, agurker og blåbær skåret i mundrette stykker. Midt på tallerken er der en muffinform med ærter og majs.
    Tallerken med frugt og grønt samt saltstænger. I baggrunden er der en tallerken med grove franskbrødsmadder med smør.