Gå til hovedindhold

Camilla Larsen

Indhold

  Tid, faste rammer, rummelighed, nærvær, anerkendelse, forudsigelighed er nogle af mine nøgleord for at skabe tryghed for jeres barn. Tryghed er vigtigt for udviklingen.  Og er I til natur og udeliv, masser af sanselige og motoriske oplevelser, så er det lige her hos mig. Jeg nyder at udforske naturen, skoven og de mange skønne områder, vi har i Fensmark. Det kan være mosen, legepladser, store græsplæner, hvor vi rigtig kan boltre os. Jeg er en aktiv pige, der nyder at være aktiv, undersøgende og fordybende sammen med jeres barn.

  Jeg er mor til 3 og bor i et dejligt hus med mine 3 børn, mand og en enkelt kat. Jeg bor for enden af en vej, som går ud til grønne områder. Jeg har arbejdet med børn, små som store, i 20 år. Som vikar, senere pædagogmedhjælper og til sidst under uddannelse. Jeg er uddannet pædagog og har arbejdet som skolepædagog i nogle år, inden jeg blev dagplejer.

  I min dagpleje lægger jeg vægt på at skabe et godt børneliv. Her har jeg fokus på at skabe tryghed, møde jeres barn med anerkendelse og accept. En forudsætning for at lære er, at jeres barn er trygt. Trygge børn har overskud og lyst til at møde nyt og undersøge verden. I samværet med hinanden har jeg fokus på, at vi har tid til fordybelse, individuelle hensyn, samt plads til udfoldelse. Jeg er opmærksom på, hvad der optager det enkelte barn eller børnegruppen, følge og bekræfte børnenes initiativer. At sætte ord på egne og andres initiativer for at fremme barnets forståelse for sig selv og andre.

  I min dagpleje er der mulighed for at få noget sundt og nærende morgenmad, hvis jeres barn kommer tidligt fra 6.30 frem til cirka 7.30. Fra om morgenen og frem mod klokken 9.00 møder børnene ind i dagpleje. Her leger vi ude eller inde og starter dagen stille og roligt op.

  Klokken 9.00 tilbyder jeg formiddagsmad med frugt, grønt og brød til. Efter formiddagsmaden har vi mulighed for at lave aktiviteter. Om formiddagen kan det være, nogle børn har brug for at sove, mens andre leger.

  Klokken 11.00 spiser vi frokost, som består af rugbrød med forskelligt pålæg samt grønt til.

  Klokken 12.00 kommer børnene ud at sove til middag. Om eftermiddagen, når børnene vågner, får de tilbudt lidt frugt og brød. Derpå er der hygge og leg, indtil I kommer og henter jeres barn.

  Der er mange muligheder for aktiviteter om formiddagen. Det kan være at tage på ture, hygge på værelset med gode lege eller læse bøger, synge sange eller andet. Vi bruger meget cyklen eller vores store barnevogn og tager på ture rundt i området. Det kan være skoven, mosen eller de mange gode legepladser i byen. Her mødes vi ofte med andre dagplejere, hvor børnene har muligheder for at mødes med andre børn og lege i større grupper. Vi bruger også meget det lokale bibliotek, vi har i byen. Vi har PLUS-tilbud også kaldet legestue cirka en gang om ugen eller hver 14. dag. Her er vi 3 dagplejere, der mødes og er sammen hele dagen i vores lokaler på Hasselvej 14 i Fensmark.

  Når dit barn skal starte i dagpleje, aftaler vi en dag inden opstart, hvor vi mødes og taler om de praktiske ting. Her vil jeg også gerne høre lidt om jeres barn og om der er noget, jeg skal være særlig opmærksom på. Jeg fortæller lidt om mig og min dagpleje. Når vi når frem til dagen for opstart, er en af jer forældre gerne med de første par dage alt afhængigt af, hvordan det går. Det er vigtigt med en god og rolig indkøring af jeres barn i dagpleje. Når I starter i dagpleje, skal I medbringe barnevogn med sele, dyne og eventuelt pude. Der skal være myggenet og regnslag. Hvert barn har en kasse til skiftetøj og en kasse til overtøj og støvler. Der skal være tøj til al slags vejr. I skal selv medbringe bleer og skumklude.

  I dagplejen sørger jeg for, at jeres barn får mad gennem hele dagen. Der er morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. Al mad er primært økologiske varer.   

  Vi har en enkelt kat i huset.

  Jeg har under min tid som pædagogmedhjælper haft forskellige kurser som:  

  Samspil og relationer
  Børn og unge i risikogrupper
  I min tid som dagplejer er jeg blevet DGI-certificeret dagplejer
  Kursus i Natur og udeliv.

  Vi er løbende opdateret med førstehjælpskursus i hele dagplejen i Næstved Kommune.

  Forrige Næste