Gå til hovedindhold
Fuglebjerg
Vest
Vest_Fuglebjerg

Sandra Helena Lynge Ralsted

Sandra Ralsted

Indhold

    Her får jeres barn en hverdag med naturoplevelser, sanseoplevelser, tryghed, ro og leg. Her er der plads til at være barn, og her får man en masse knus og kram! Jeg hedder forresten Sandra, er fra 1988 og er uddannet pædagog.

     

    I min dagpleje kan I møde mig som den voksne. Jeg er en smilende, rolig og omsorgsfuld person med et hjerte, der banker varmt for arbejdet med små børn. Jeg er fascineret af de små børn og den udvikling, de gennemgår på meget kort tid, samt deres måde at være tilstede på i nuet.  I vil kunne forvente, at børn i min dagpleje får en masse kram, nærvær, opmuntring, trøst og omsorg.

    Jeg er uddannet med en bachelor som pædagog i 2011, og privat har jeg tre børn, som I nok ikke vil kunne undgå at møde i hverdagen. Derudover er jeg gift med Lars, som er servicetekniker.  Vi bor på en stor landejendom med masser af plads til at udfolde sig på, både indenfor og udenfor.

    I jobbet som dagplejer tilbyder jeg en hverdag, hvor børnene har plads til at være børn og til at udvikle sig i hvert deres tempo. Hos mig er der plads til at fjolle, lege, danse, fejle, lære nye ting, tumle og mange andre ting. Alt sammen vil finde sted i et anerkendende miljø, således jeres barn hver dag får en følelse af at blive set, hørt og forstået.

    Det er med en høj prioritering, at jeg kan tilbyde hvert barn en rolig hverdag i et hjemligt og kærligt miljø. Derfor vil jeg blandt andet forsøge at gøre hver start på dagen så genkendelig og rolig som mulig. Dette gør jeg ved at starte dagen med en fast rutine, hvor jeg og vinkebamsen kan hjælpe ved afleveringen, hvis barnet har brug for det. Der vil være ekstra kram samt nærvær og morgenmad med dæmpet lys og rolig musik i baggrunden.

    Det har meget stor betydning for mig, at hverdagen for barnet opleves som tryg. Hvis man er tryg, er der også mere overskud til leg og derved læring. Derfor bruger jeg piktogrammer i løbet af dagen, således jeres barn kan få sat billeder på de enkelte ting, der skal ske i løbet af dagen samtidig med, at de bliver stimuleret i deres sproglige udvikling.

    Derudover vil hverdagen især også være præget af et fokus på den alsidige personlige udvikling. Derfor vil mit hjem være et sted, hvor vi i et roligt miljø hjælper hinanden, trøster hinanden og sørger for hinanden.

    Jeg arbejder desuden ud fra de forskellige læreplanstemaer, som naturligt vil indgå i hverdagen.  Jeg vil især også have dem tænkt ind i bestemte aktiviteter. Her kan jeg nævne, at vi tager i skoven og ser på bladenes farver om efteråret, plukker blomster og mærker solens varme om sommeren, går på ture og finder dyr rundt omkring i alle årstider, hopper i vandpytter, mærker græsset mellem tæerne og mange andre sjove ting.  Undervejs sætter jeg selvfølgelig jer forældre ind i, hvad der rører sig i jeres barns hverdag hos mig.

    En gang om ugen tager vi i legestue med andre dagplejere i byen, så jeres barn får muligheden for at indgå i nogle større grupper end det kendte hos mig. Herved får de samtidig sat ansigt på nogle af de voksne, som I kan møde, hvis jeres barn skal i gæstedagpleje.  

    Det kan være meget forskelligt, hvordan jeres barn reagerer på at skulle starte i dagpleje. Jeres barn skal til at knytte nye bekendtskaber med andre børn og med mig som den voksne, og det er meget vigtigt for mig, at I forældre har tillid til, at jeg giver jeres barn en tryg start i institutionslivet.

    Når jeres barn skal starte indkøring hos mig, er det en rigtig god ide, at mor eller far er med de første par dage. Ligeledes vil det være en god idé at give barnet nogle korte dage i starten, så det stille og roligt kan vænne sig til hverdagen hos mig.

    Jeg bestræber mig på, at vi kan have en åben kommunikation i hverdagene, således vi kan arbejde sammen om jeres barns trivsel, læring og udvikling. I kan altid komme til mig med stort som småt. Hvis der for eksempel har været en ændring i jeres barns rytme, er det også rart for mig at vide dette, da det kan have stor betydning for, hvordan dagen vil blive for jeres barn

    Jeg vil servere en sund og varieret kost bestående af økologisk mad, frugt og grønt ved hvert måltid. Netop måltiderne bestræber jeg mig på at gøre hyggelige og rare, så vi har en god stemning omkring maden. Her kan vi sidde og samtale om maden, dufte til den, genkende de forskellige teksturer samt smage, føle og sanse maden. Det er der rigtig meget læring i, hvis man er et lille barn. Med alderen vil vi bevæge os henimod at indtage maden med bestik, sige tak for mad, dække bord og hjælpe hinanden omkring det at gøre klar til en god frokoststund.
    Ingen presses til at spise op, men i stedet forsøger jeg at lære børnene selv at mærke efter, hvornår der er nok i maven.

    Vores hjem huser en allergivenlig bomuldshund, som dog hviler sig i et andet rum, når daglejen har åbent.

    Introduktion til de styrkede læreplaner

    Forrige Næste