Gå til hovedindhold

Nina Andersen Ploug

Nina Andersen Ploug

Indhold

  Hjertelig velkommen i dagpleje hos mig!
  Jeg hedder Nina og er i mit livs bedste alder. Jeg føler mig vældigt privilegeret, at jeg er dagplejer og jeg har mulighed for at være i selskab med fantastiske børn. En lille gruppe børn, hvis hverdag jeg fylder med omsorg, tryghed og oplevelser, men også med leg og læring. Mit fokus er på den lille gruppe, men også på det enkelte barn og et af mine mål er at nå rundt om alle deres kompetencer. At jeg er med til at skabe et godt fundament for deres vej videre i livet

  Huset er indrettet med et legeværelse, men børnene færdes i hele huset præcis som hjemme. I haven er et legehjørne og med stor græsplæne og frugttræer/blomster til at tumle/fordybe sig i naturen. Altså et dejligt familiehus!!

  Den første del af dagen kan starte med morgenmad, en lille stille stund hos mig eller hvad barnet føler for. Når alle børn er mødt, får vi et mellemmåltid og dagen igennem målrettes efter læreplanens indhold. En rød tråd for den legende aktivitet, som stimulerer børnene. Frokosten spiser vi sammen, inden børnene skal hvile sig og eftermiddagen starter også med et samlet mellemmåltid, inden vi bygger videre på formiddagens oplevelser. Sidst på dagen ved børnene, at mor og far kommer tilbage og dagen hos mig er ved at være til ende.

  Det er dejligt at være i en tryg gruppe, men det er også vigtigt at skærpe interessen og møde nye ting. Derfor deltager jeg i heldagslegestue i legestuehuset i Appenæs, deltager i kulturelle arrangementer og besøger gruppens øvrige dagplejere. Brobygning med en børnehave er også en vigtig del og ligger til grund for barnets videre vej til børnehaven.

  Børnene indgår for en stund som en del af mit familieliv og færdes i hjemmet på lige fod med familien. De skal føle sig velkomne og trygge og knytte relationer, som er basal dannelse for 0-3-årige børn.

  • Der skal være plads til det enkelte barn
  • Børnene skal være sociale, lege sammen og møde nye kammerater
  • Sproget styrkes blandt andet ved dialogisk læsning, sange og nuanceret dialog
  • Motorikken er med ind over al aktivitet
  • Naturen kan opleves med det skiftende vejr, nærsyn i hverdagen og det at bruge sine sanser
  • Kultur kan blandt andet udtrykkes ved åbenhed for forskellige traditioner, mad og mennesker

  Det er de gode og nære relationer til børnene, som er fundamentet til tryghed, glæde og nærvær. Når barnet skal starte i dagplejen, bliver det jo for alvor tiden, hvor adskillelsen fra mor og far gradvist bliver længere. Det er helt i pagt med udviklingen, men det kan være en svær tid for alle parter. Her er det, at dagplejen har sin styrke i det hjemlige miljø, med den samme voksne tilknytning i en lille kendt børnegruppe, som tegner dagen.

  Dagen igennem er på legende vis, inden de små mennesker godt ved, at nu kommer mor og far snart, så skal jeg hjem.

  Kosten er et af de basale behov og et fundament for indlæring. Der er mange aspekter i kost: mæthed, sundhed, retten til ikke at spise alt, at man ikke kun kan spise det, man bedst kan lide og så videre – og det typisk danske – at vi spiser sammen. Disse ting underbygger jeg ved min viden omkring kost, at delagtiggøre børnene i processen omkring maden og tilbyde dem mange forskellige smagsoplevelser

  Rækken af kurser er lang, men her et lille udsnit af de seneste kurser:

  • 2015 Kursus i kompetencehjul, læreplaner, Børneintra, BIC og babytegn
  • 2017 Kursus i Nembørn. Naturkursus med naturvejleder Kari Hald, Personlig udvikling, læreplaner/forældreinddragelse, kultur/flygtninge, tidlig sporing og indstats/alkohol
  • 2018 Certificeret DGI-dagplejer – Idræt, leg og bevægelse. Førstehjælp målrettet børn
  Forrige Næste