Gå til hovedindhold

Lisbeth K. Andersen Skovby

Lisbeth Skovby

Indhold

  Jeg går op i mit arbejde og elsker at kunne bruge alle mine personlige og faglige kompetencer, gennem leg, læring og masser af fjollerier til at udvikle børnene. Jeg elsker at udnytte min kreative spontanitet, og jeg følger allerhelst børnenes spor, og jeg er gerne en del af deres leg.

  Jeg er født i 1966. jeg er gift med Kenneth, som er sikkerhedsofficer på flådestation Korsør, og vi har sammen to voksne drenge.

  Jeg er butiksuddannet, og stoppede som ferskvareleder i en SuperBrugs, da vi blev udstationeret til Belgien i 3 år med militæret. Jeg har været ansat i Næstveds kommunale dagpleje siden 2000.

  Vi bor i et roligt parcelhuskvarter i et stort etplanshus med en dejlig have, hvor der er gode muligheder for udfoldelse inde som ude.  

  I gåafstand er der mange muligheder for oplevelser i naturen.

   

  Som person er jeg glad, positiv, tålmodig, iderig og kreativ inde som ude.

  Jeg går op i mit arbejde, og jeg føler, at jeg er en vigtig del af børnenes udvikling, mens de er i dagpleje hos mig. Jeg elsker de muligheder, mit arbejde giver til at kunne bruge mine kompetencer og være den person, jeg er. Jeg er ikke bange for at fjolle rundt med børnene, om det er at skråle en sang, mens vi går tur, klæde mig ud eller at kaste mig ned i sneen/bladene på jorden sammen med børnene.

   

  Jeg arbejder med læreplaner, hvor barnets personlige indre, sociale udvikling og fællesskab er i fokus, men kompetencerne kulturelle, sproglige, krop og bevægelse, natur og naturfænomener vil altid indgå som vigtige områder i arbejdet med børnene.

   

  Når I kommer om morgenen, snakker vi lidt om, hvad vi skal lave om formiddagen. Måske har I noget relevant angående barnet, der er godt for mig at vide. Det kan for eksempel være, om jeres barn er vågnet tidligt, ikke har spist morgenmad eller lignende, eller måske en oplevelse barnet har haft, vi kan snakke om.

  Vi vinker farvel i vinduet.

   

  Mens vi venter på, at alle er mødt ind, hygger vi os med læsning, sang, puslespil, leg og så videre.

  Når vi har spist formiddagsmad, tager vi hul på dagens aktivitet, med udgangspunkt i det enkelte barn og det, jeg har fokus på i min læreplan.

   

  Jeg prøver altid at få ugen til at indeholde: en hjemmedag, en tur i nærmiljøet, en kreativ dag, en dag i hel/halvdagslegestue, besøg hos/af kollega. Jeg satser på at komme udenfor hver dag børn og vejr taget i betragtning.  

   

  Ved afhentning snakker vi om, hvordan dagen er gået, ser billeder/video, af hvad vi har lavet, så I sammen med jeres barn kan snakke om dagen i dagplejen, når I kommer hjem.

  Inden jeres barn starter i dagpleje hos mig, bedes I kontakte mig, så vi kan aftale et kontaktmøde og eventuelt flere besøg.

  På mødet fortæller I om jeres barn, og hvad der kan være vigtigt for mig at vide i forhold til barnets udvikling, sovemønster, særlige behov, barnets vaner/rutiner, udvikling osv.

  Det er vigtigt, at vi sammen skaber en god og åben dialog om jeres barn, så I som forældre kan føle jer trygge ved at aflevere jeres barn hos mig.

  Vi vil snakke om alt det praktiske ved at gå i dagpleje, hvordan selve opstarten skal forløbe, og I får mulighed for at stille spørgsmål.

  Det er vigtigt, at I holder jer orienteret via NemBørn, hvor opslag på arrangementer, tilmeldinger og vigtige informationer slås op.

  Jeg glæder mig til at hilse på jer og lære jeres barn at kende og videre til det kommende samarbejde med jer forældre.

  I dagplejen bliver der serveret økologisk sund, varieret og alderssvarende kost. Til alle måltider drikkes letmælk fra 1års alderen og vand.

  I skal selv medbringe modermælkserstatning og evt. Specialkost.

  Børnene øver sig i at smøre, skære, hælde op, bage, dække bord og så videre, efterhånden som de kan være med til det.

  Ingen.

  Har som dagplejer erfaring med hørehæmmede børn.

  Udover relevante kurser for dagplejere i Næstved kommune har jeg deltaget i

  -  KID. Et tværfagligt projekt mellem faggrupper omhandlende tidlig indsats for børn.

  -  Barnet i centrum.

  - Certificeret DGI dagplejer

  Forrige Næste