Gå til hovedindhold

Thomas Kristian Vang

Billede af Thomas Vang

Indhold

  Min dagpleje eller skal jeg sige velkommen til vores stordagpleje.

  Hej, jeg hedder Thomas, og jeg er en årgang 1970.
  I min dagpleje er jeg ikke alene. Jeg arbejder sammen med min kone Susanne, som har været dagplejer siden 1997.

  Vi har været gift siden 1991, og sammen har vi 2 voksne sønner, og vi har også fået et barnebarn.
  Jeg har været dagplejer siden 2005, og jeg har fra første dag kørt stordagpleje sammen med Susanne. Det giver en masse fordele at være 2. Blandt andet gør det, at vi repræsenterer både mand og kvinde, og vi har mulighed for at dele os op med børnene.

  Vi lægger stor vægt på rummelighed, omsorg og nærvær i arbejdet med de små, og vi elsker at være ude i naturen – både i haven, i lokalområdet og i skoven.

  Vi bor i et rummeligt hus, hvor det meste af husets underetage er til rådighed for vores dagpleje. Hertil har vi en stor have, med masser af plads til at boltre sig på.

  I min fritid dyrker jeg triatlon, og jeg bruger mange timer på dette.

  Vi åbner klokken 7, hvor de første børn møder ind, og hvis der er behov, er der mulighed for at få morgenmad.
  Børnene møder ind frem til klokken 9, hvor vi får lidt formiddagsmad.

  Mellem klokken 9 og 11 laver vi forskellige aktiviteter ude som inde. Aktiviteterne kan være spontane, men de læner sig som hovedregel op af vores læreplan, så vi kan arbejde frem mod de mål, vi har sat.
  Vi prioriterer at være ude, alt det vi kan, hvor der er højt til loftet og gode muligheder for at få brugt og udfordret kroppen.
  Da vi jo er 2 dagplejere, har vi gode muligheder for at dele børnene op, så de større børn for eksempel tager på tur, og de mindre laver aktiviteter hjemme.


  Derudover besøger vi vores kolleger, eller vi får besøg, så børnene bliver bekendt med de andre dagplejere og deres hjem.
  Vi går også i PLUS tilbud/legestue.

  Her er vi sammen med flere dagplejere og deres børn, som gør, at børnene vænner sig til at være en del af et større socialt fællesskab.
  Det gør også, at børnene er bedre rustet, hvis de skal i gæstepleje ude i gruppen.

  Vi ser altid frem til at møde de nye børn, der skal starte i vores dagpleje, og vi vil gøre alt for, at både børn og forældre får en god oplevelse ved opstarten.
  Det er naturligvis muligt at aflægge os besøg, så I kan møde os og høre om vores dagpleje både inden opskrivning og opstart.
  Vi har et ønske om, at barnet så hurtigt som muligt falder til og føler sig tryg i vores dagpleje. Vi trækker ikke indkøringen ud, men vi prøver efter aftale med jer forældre hver dag at øge tiden, hvor barnet er her selv. Barnet skal opleve at mor/far kommer igen og blive fortrolig med adskillelsen.

  I overensstemmelse med dagplejens kostpolitik, er mælk og mad, i videst muligt omfang økologisk.
  Til formiddags- og eftermiddagsmad får børnene som regel hjemmebagt boller/brød, frugt og vand.
  Til frokost tilbyder vi rugbrød med forskelligt pålæg og indimellem også varme retter. Dertil er der grøntsager og mælk.

  Vi har INGEN husdyr

  I dagplejen er vi løbende på diverse uddannelser inden for forskellige områder, således at det bliver til gavn for dit barn.
  Eksempel: Marte Meo, Små børn og natur, DGI certificeret dagplejer