Gå til hovedindhold

Karina Jeanette Larsen

Karina Larsen

Indhold

  Jeg hedder Karina og er fra 1971. Jeg har været dagplejer siden 2005. December 2021 startede jeg som ressourcedagplejer.

  Jeg er en glad og imødekommende kvinde, som lægger stor vægt på en tryg, rolig og harmonisk atmosfære, hvor hvert enkelt barn får omsorg, anerkendelse og nærhed af en glad, positiv og ansvarlig voksen, som tager hensyn til barnets ressourcer.

  Derudover er det meget vigtigt for mig, at hvert enkelt barn føler sig tryg og værdsat.

  Vores hverdag er meget rolig og eventuelle aktiviteter bliver planlagt ud fra observationer af hvert enkelt barn, barnets forskellige fysiologiske, sundhedsmæssige og sociale forudsætninger, så jeg har mulighed for at understøtte barnets udvikling.

  Hverdagen kan variere afhængigt af, hvilke børn der er i dagpleje og hvad tid de møder.

  Jeg lægger stor vægt på, at dagen kan starte roligt for de børn, der møder tidligt.

  Vi starter oftest dagen med en lille morgensamling, når alle børn er kommet, hvor vi synger, gerne med fagter for at styrke motorikken og genkendelsen af sangen.

  Vi er kreative, hvor vi tegner, maler, klipper og klistrer. Vi taler om dyr, form og farver, vind og vejr og hører musik, som vi danser til. Vi arbejder med pædagogiske læreplaner for at sikre en målrettet læring for det enkelte barn.

  Vi laver motorikbaner, hvor børnene kan hoppe, krybe, gå på puder og balancere. Vi har også vippe og rutsjebane indenfor.

  Jeg har en stor, dejlig have, indrettet med sandkasse, legehus og gyngestativ. Der er rutsjebane og vippe samt flere forskellige køretøjer ude i haven. Vi tegner også med kridt udenfor.

  Små ture ud af huset, tur i skoven, ned at fodre ænder eller en tur til hestene kan også forekomme. Turene tilpasses det enkelte barn og dets behov.

  Når jeres barn starter i dagpleje, er det vigtigt at gøre overgangen fra hjem til dagpleje så god som muligt. Dette gøres bl.a. ved at hjælpe barnet med at finde sig til rette i det nye miljø.

  Det er helt naturligt, at det tager tid for barnet at knytte sig til en anden person end mor og far. Derfor er det meget vigtigt, at I som forældre er trygge ved at aflevere jeres barn hos mig – også selvom barnet måske vil græde. Det er helt normalt, og det går heldigvis over, når barnet føler sig helt tryg. Hvis det kan lade sig gøre, så kom endelig på besøg – gerne flere gange inden I starter hos os. Dette aftaler vi sammen.

  Det er vigtigt for mig at vide, hvordan jeres barn har sovet, spist og eventuelt hvordan jeres morgen har været derhjemme, så jeg kan give jeres barn den bedste start på dagen i dagplejen.

  Jeg glæder mig til et godt samarbejde med jer omkring jeres barn.

  Måltiderne indtages i trygge, hjemlige rammer, hvor børnene bliver præsenteret for sund og varieret kost. Vi bruger pynt på maden, som gør det indbydende. Vi spiser sund og varieret kost, som er afstemt efter alder og behov. Jeg ønsker at være med til at lære børnene gode kostvaner.

  Det gode måltid er også at have små samtaler med børnene, hvor jeg er nærværende og tryghedsskabende i samtalen.

  Vi spiser og drikker, så vidt det er muligt, kun økologiske produkter.

  Jeg har været på kursus i sund kost og hvordan man tilbereder maden på en indbydende og pædagogisk måde for børnene.

  Har jeres barn brug for speciel kost, så skal I selv medbringe det.

  Vi har en lille sød hund som hedder Gizmo (mini Yorkshire Terrier). Den er ikke i samme rum som børnene.

  Vi har også to katte, som for det meste er udenfor.

  Jeg deltager løbende i relevante kurser og foredrag. Dygtiggørelse og viden er meget vigtigt for mig i mit arbejde.

  Derudover har jeg tæt ressourceorienteret samarbejde med tværprofessionelle fagpersoner både forebyggende og i målrettede indsatser i forhold til børnene. Sundhedsplejerske, dagplejekonsulent, ergoterapeuter, talepædagog og specialvejleder m.m.

  Jeg er certificeret Mindful i Dagplejen – find ro og fordybelse (november 2019) via Sofia Sølvig. Jeg har også taget kursus i Børneyoga og Børnemeditation (november 2019) hos Sofia Sølvig og er certificeret DGI dagplejer (Bevægelsesartister med ble på).

  Med udgangspunkt i den aktuelle læreplan, består hverdagen bl.a. af mindfull aktiviteter (f.eks. leg med kartoffelmel og vand), DGI aktiviteter (bevægelseslege).

  Kurser:
  Førstehjælp, som opfriskes hver andet år
  Efteruddannelse for dagplejere
  Barnet i centrum
  Kommunikation
  Konflikthåndtering
  Forældresamarbejde
  Leg og sprog
  Marte Meo
  Babytegn
  Det pædagogiske måltid
  Små børn og natur (Avnø Naturcenter)

  Forrige Næste