Gå til hovedindhold

Karina Jeanette Larsen

Karina Larsen

Indhold

  Kom og vær mindful i dagplejen. Jeg hedder Karina og har været dagplejer siden år 2005.

  Jeg er en frisk kvinde fra 1971, som brænder for dagplejen og jeres barn. I år 2019 tog jeg uddannelsen til Mindful dagplejer, og det nyder både børn og jeg godt af.

  Vores hverdag er fyldt med tryghed, nærvær og omsorg fra en positiv og ansvarlig voksen.

  Jeg har fokus på, at hvert enkelt barn bliver set og hørt, samt at vores hverdage er fyldt med gode oplevelser – både inde (eventuelt leg med kartoffelmel og vand) og ude (eventuelt en tur i skoven, hvor vi leger med blade eller hopper fra træstammerne).

  Jeg lægger stor vægt på en tryg, rolig og harmonisk dagligdag, hvor det enkelte barn får omsorg, anerkendelse og nærhed af en glad voksen.

  Derudover er det vigtigt for mig, at hvert enkelt barn føler sig tryg og værdsat hos mig.

  Vi er ude i næsten alt slags vejr, så børnene får styrket og udviklet deres sanser.

  Årstiderne følger vi i haven, hvor vi leger med sand, vand i vores legehus eller kører en tur på et af vores køretøjer.

  Vi går tit små ture i skoven (mindful aktivitet). Eller en tur til Rideskolen Baunehøj, hvor vi besøger hestene. Vi går altid en tur ind i staldene, da vi selv har en hest opstaldet på rideskolen.

  Hvis vejret er koldt og trist og ikke rigtig er til udendørs leg, så laver vi forskellige indendørs aktiviteter, for eksempel penselsmassage eller puster til mælk i skåle, som også er en mindful aktivitet samt godt for sanserne.

  Det kan også være motorisk leg (bevægelseslege), hvor vi har madrassen, puder og forskellige Bobles fremme, som er godt for motorikken. Så bliver der hoppet, kravlet over og under de forskellige ting, vi har til rådighed.

  Vi er også meget kreative, hvor vi tegner, maler, klipper og klistrer.

  Hver dag synger vi samt læser i bøger. Bøgerne låner vi på Næstved Bibliotek. Vi styrker via bøgerne børnenes sprog og tale.

  Vi besøger og får besøg af kollegaer og deres børn, så børnene bliver fortrolige med de andre voksne og børn i gruppen. Vi går i heldagslegestue, som afholdes i vores gæstehus (PLUS tilbud), hvor vi kan være 3 dagplejere med børn.

  Når jeres barn starter i dagpleje, er det vigtig at gøre overgangen fra hjem til dagpleje så god som muligt. Dette gøres bland andet ved at hjælpe barnet med at finde sig til rette i det nye miljø.

  Det er vigtigt for mig at vide, hvordan jeres barn har sovet, spist, og eventuelt hvordan jeres morgen har været derhjemme, således jeg kan give jeres barn den bedste start på dagen i dagplejen.

  Derfor er det meget vigtigt, at I som forældre er trygge ved at aflevere jeres barn hos mig. I må endelig komme på besøg – gerne flere gange, inden I starter hos mig. Dette aftaler vi sammen.

  Jeg glæder mig til et godt samarbejde med jer omkring jeres barn.

  Måltiderne indtages i trygge, hjemlige rammer, hvor børnene bliver præsenteret for sund og varieret kost. Alt, hvad vi spiser og drikker, er ØKOLOGISK.

  Morgenmaden består af grød eller brød. Alt afhængig af, hvor langt barnet er kommet med sin kost.

  Ved måltiderne lægger jeg stor vægt på et godt samvær omkring spise situationerne, med en hyggelig stemning, hvor vi bruger sproget og sanserne, børnene får lov til at føle og smage på forskellige madvarer. Vi bruger pynt på maden, som gør det indbydende.

  Det gode måltid er også at have små samtaler med børnene, hvor jeg er nærværende.

  Jeg ønsker at være med til at lære børnene gode spisevaner. Jeg tilbyder sund og varieret kost, som er afstemt efter alder og behov. Har jeres barn brug for speciel kost, skal dette medbringes.

  Jeg har været på kursus i sund kost, og hvordan man tilbereder maden på en indbydende og pædagogisk måde for børnene.

  Vi har en lille hund (mini Yorkshire Terrier). Denne er ikke i samme rum som børnene.
  Vi har også to katte, som for det meste er udenfor.

  Jeg certificeret Mindful dagplejer (november 2019) via Sofia Sølvig, og jeg har taget kursus i Børneyoga og Børnemeditation (november 2019) hos Sofia Sølvig.

  Gennem årende har jeg deltaget i forskellige pædagogiske kurser: førstehjælp, efteruddannelser og så er jeg certificeret DGI dagplejer, hvilket betyder, at jeg er idrætsdagplejer, som resulterer i, at jeg indtænker idræt, som en del af hverdagen.

  Derfor får børnene lov til så meget, som muligt selv, så de bruger deres krop aktivt. Både ved påklædning, på tur, i haven, ved måltider og ved forskellige aktiviteter.

  Med udgangspunkt i den aktuelle læreplan, så består hverdagen bl.a. af mindfulness- aktiviteter (for eksempel leg m. Kartoffelmel og vand) DGI-aktiviteter (bevægelseslege).

  Ud over dette følger jeg alle Næstved Dagplejes interne kurser, hvor vi bliver opdateret med alt nyt inden for børneområdet.

  Forrige Næste