Gå til hovedindhold

Anne-Marie Skaarup Rosqvist

Indhold

  Jeg hedder Anne-Marie. Jeg er fra 74, og jeg har arbejdet som dagplejer siden 2004.

  Min mand, Jens Peter, er også dagplejer, og sammen er vi superglade for, at vi kan være med til at give jeres barn den bedste og mest trygge tid, inden de skal i børnehave.

  Vi laver aktiviteter både ude og inde, hvor der altid er fokus på det enkelte barn, og jeg sørger for, at det enkelte barn bliver set og hørt, sådan at jeres barn oplever en hverdag i dagplejen med omsorg og nærvær.

  Jeg sørger for sammen med min mand, Jens Peter, som også er dagplejer, at vi får en stille og rolig morgen. Efter morgenmaden går vi i gang med dagens aktiviteter, ude eller inde. De dage, vi er ude, cykler vi engang imellem i skoven for at lege/lave aktiviter der. Efter middagsmaden sover børnene til middag, og efterhånden som de vågner, får de eftermiddagsmad. Derefter leger de, eller vi laver en planlagt aktivitet. Vi arbejder ud fra læreplaner, som der løbende bliver fulgt op på for at sikre en kontinuerlig udvikling hos børnene.

  Ved opstart tages der hensyn til det enkelte barn. En opstart kunne se sådan ud:

  Dag 1 – på besøg 1 time med forældre.

  Dag 2 – på besøg 1 time med forældre og forældre går eventuelt en halv times tid, hvis det går fint.

  Dag 3 – hvis alt går fint, er barnet uden forældre hos mig en times tid.

  Dag 4 – hvis alt går fint, spiser barnet frokost med.

  Dag 5 – hvis alt går fint sover barnet også til middag hos os.

  Når jeres barn skal starte hos mig, er det vigtigt, at I fortæller mig om jeres barn, om der eventuelt er noget, barnet ikke kan tåle, sove vaner og så videre. I skal have bleer, klude og skiftetøj med, og tøj til alt slags vejr.

  Vi sørger altid for at måltiderne foregår i en rolig og hyggelig stemning. De børn, der kan være med, er med til at dække bord og forberede maden. Vi spiser sund og økologisk kost, som lever op til Dagplejens kostpolitik. Til morgenmad spiser de fleste børn havregrød eller grovboller med pålæg. Til formiddag spiser vi frugt med knækbrød og grovboller. Til middag spiser vi for det meste rugbrød med diverse varieret pålæg og grøntsager efter årstiden. Men jævnligt laver vi også varm mad, som kunne være pizzasnegle eller pasta med kødsauce. Om eftermiddagen får de frugt og grovbrød eller boller.

  Til alle måltider bliver der serveret vand eller mælk.

  Mit hjem er 100% røgfrit. Jeg har ingen husdyr indenfor, men jeg har tre høns, som går i hønsegård og tre skildpadder, som bor i mit drivhus samt et tilhørende udeareal til dem. Vi er jævnligt på besøg hos dyrene, som vi også giver mad.

  Jeg har været dagplejer siden 2004 og er uddannet Social og sundhedshjælper. Jeg har Dagplejens grunduddannelse og efteruddannelse. Derudover har jeg følgende kurser: Børns motorik, Sansning og bevægelse, Forældre samarbejde, Udsatte og sårbare børn, Samspil og relationer, Puto, Førstehjælp, Sprogklog med ble på/Dialogisk læsning, og derudover er jeg certificeret DGI dagplejer.