Gå til hovedindhold

Fadhila Rajabu Challange

Fadhila Challange

Indhold

  Jeg er et positivt væsen og jeg synes, børn er dejlige og vi har mange oplevelser sammen. Hos mig er det mega relevante, at børn er glade. Jeg giver børnene og lille overskueligt miljø i hjemlige omgivelser. Børn skal føle sig trygge og elskede. Jeg elsker musik og vi synger og danser. Via musik og sang får vi et godt samvær og har det sjovt sammen.

  Mit navn er Fadhila og jeg født i 1978, gift med Tommy. Sammen har vi drengene Harris fra 2001 og Kenny fra 2004. Jeg er født og opvokset i Tanzania og kom hertil i år 2000. Jeg lærte hurtigt sproget og læste PGU på seminariet, inden jeg startede som dagplejer. 
  Siden 2006, hvor jeg startede som dagplejer her på stedet, har jeg haft den glæde at have dagplejebørn, som en del af min hverdag.

  Jeg bor ude på landet med fri natur, hvor der er muligheder for grov motorik. Børnene oplever den gode natur med forskellige dyr både vilddyr og husdyr. De er med til at fodre ænder og kaniner.  Vi tager på skovtur og besøger kollegerne. Sammen med gruppen er vi med til salmesang og går på biblioteket i Glumsø for at se børnefilm. Der er også en bibliotekar, som læser for børnene.

  Jeg finder det vigtigt at kunne give børnene et lille, overskueligt miljø i hjemlige omgivelser, hvor de tager aktivt del i hverdagen. Det er et godt grundlag til at kunne give børnene den rette stimulering, omsorg, nærvær, tryghed og samvær med andre børn.

  Det vil være dejligt, hvis børnene er her senest klokken 9, så vi kan gå i gang med de forskellige aktiviteter på et godt tidspunkt.

  Hver dag arbejder vi med de nye, styrkede læreplaner, og har øje for læring igennem hele dagen.

  Alsidig personlig udvikling,
  at barnet giver udtryk for egne behov og følelser og det at være en del af fællesskab.

  Sociale kompetencer
  Viser tryghed og glæde ved at være sammen med andre børn, kan vise følelser og begynde at lære, at livet giver forskellige muligheder.

  Kommunikation og sprog
  Barnet lærer at være aktiv i kommunikation både med krop og sprog.  Vi synger, danser, rimer, læser bøger, lægger puslespil.

  Natur, udeliv og science
  Vi er ude i al slags vejr, udforsker, undersøger og lærer naturen at kende.

  Kultur, æstetik og fællesskab
  Der bliver fejret fødselsdag samt højtider, lære at kende forskellige traditioner.

  Krop, sanser og bevægelse
  Børn skal lære at kende og bruge deres krop, grov og fin motorik.

  Som noget nyt kan vi tilbyde tidlig opstart.

  Det vil sige, når jeres barn er indmeldt hos mig, og hvis I er interesseret i det, kan I begynde at komme på besøg i mit dagplejehjem og møde mig og min børnegruppe. Besøgene skal være aftalt og af kortere varighed (1 time ad gangen). Den sidste måned inden opstartsdato kan vi ses lidt oftere, sådan at vi får skabt genkendeligheden for jeres barn.

  På besøgene vil jeg fortælle om hverdagen i dagplejen, herunder det praktiske, og I får mulighed for at stille alle de spørgsmål, I måtte have. Vi aftaler, hvordan jeres barn skal starte op. Det er vigtigt for mig, at både jeres barn og I som forældre føler jer trygge. En god dialog og åbenhed vil sikre os et godt samarbejde.

  Hos mig skal I selv medbringe: Bleer, engangsvaskeklude, barnevogn, taske med skiftetøj, overtøj, fodtøj som passer til al slags vejr, godkendt sele, eventuelt sut og nusseklude.

  Der er morgenmad fra klokken 7.00 til klokken 8.00 og formiddagsmad klokken 9.00.

  Til frokost laver jeg en gang imellem varm mad. Vi får tit rugbrød med forskellige slags pålæg og tilbehør.

  Mellemmåltider består af brød, knækbrød, hjemmebagte boller, frugt og grønt.

  Jeg følger Næstved Kommunes kostpolitik, hvor basisvarer er økologiske.

  Under måltidet får børnene brugt sanserne og de sociale spilleregler.

  Vi har en kanin, en kat og tilløbende ænder.

  Dagplejers grunduddannelse
  Pædagogisk grunduddannelse, PGU
  Førstehjælp
  Forældresamarbejde i pædagogiske dagtilbud
  Måltidet i pædagogisk arbejde
  Samspil og relationer i pædagogisk arbejde
  Et 4-dages kursus i Kompetencehjul, Læreplaner, Børneintra, Barnet i centrum og Babytegn 2015
  2-dages kursus med Naturvejleder på Avnø 2016
  Internt kursus 2017
  Opfølgningkursus førstehjælp 2018
  DGI Kursus 2018 (certificeret DGI-dagplejer)
  Børneyogalærer

  Forrige Næste