Gå til hovedindhold

Signe Lindér Krohn Persson

Indhold

  Jeg lægger stor vægt på at skabe en rolig hverdag i trygge, hjemlige og hyggelige omgivelser med fokus på leg, læring og udvikling. Vi nyder livet udenfor og er derfor udenfor dagligt, så børnene mærker forskelligheden i naturen, for eksempel med vind, regn, sol, sne, sand med mere. 

  Jeg lægger også stor vægt på at styrke barnet til at blive et nysgerrigt og selvstændigt lille menneske, som har mod på livet og lyst til at mestre de udviklingsfaser, de skal igennem.

  Jeg vil arbejde med det enkelte barns behov og ønsker og samtidig leve op til min børnegruppes alder og udvikling. Jeg glæder mig til, at jeg kan være med til at give jeres guld en god start på deres liv i samarbejde med jer forældre og følge deres udvikling.

  • Tryghed, anerkendelse, omsorg, nærvær, tydelig voksen, lyttende.

  Jeg arbejder med læreplaner hele tiden, hvor jeg har et mål med min børnegruppe og hvor jeg til sidst evaluerer læreplanen. Jeg ser på, hvor meget børnene udvikler sig og hvilke kompetencer de har, og til sidst hvor børnene ender. Det er et hjælpemiddel til mig som dagplejer og giver en mening og struktur i dagligdagen. Plus at det er megafedt at se, hvordan børnene udvikler sig igennem læreplanerne og hvad jeg selv lærer ved det. Jeg har fokus på leg og læring helt fra når jeg åbner og til jeg lukker.

  Jeg laver TOPI hvert halve år, hvor jeg og min konsulent skriver, hvordan det går med jeres barn og hvor jeres barn ligger udviklingsmæssigt med dets kompetencer. TOPI laver jeg også, lige inden børnene skal starte i børnehave. Det bliver sendt til den børnehave, som jeres barn skal gå i. Det er et hjælpemiddel til børnehaven, så de ved hvor jeres barn ligger udviklings- og kompetencemæssigt, og hvis der er særlige behov med mere.

  Vi går i gang med diverse aktiviteter efter formiddagsmaden, som det nu passer med den børnegruppe, jeg har. Det er gerne ved 9-tiden, at aktiviteterne starter og det kan være alt fra cykeltur, gåture til de forskellige steder - skoven, fuglereservat, til byen, til sansoteket, biblioteket, til salmesang, til kollegaer med mere. Læse, tegne, male, lege ude i haven, sæbebobler, sansekasse, motorik og fagtesange/lege, danse, fjolle, grine, massage eller hvad vi nu finder på. Jeg er meget ude i naturen, hvor vi kan bruge naturen til sanserne, motorikken, nysgerrighed, fantasi, stimulation, science, liv og dyr.

  Jeg lægger også vægt på, at vi skal være rolige og slappe af. Det kan for eksempel være at give massage/tryk til mindfulness musik, så børnene kan mærke sig selv og sin krop. Det kan berolige børnene, give tryghed, nærvær, ro og stimulere sanserne. Det kan også være så enkelt, at jeg fortæller en historie eller hvad vi nu finder på.

  Alt dette har jeg flettet ind i vores hverdag og jeg glæder mig til at lære jer og jeres barn at kende. Jeg ser frem til et rigtig godt samarbejde. 

  Jeg vil kontakte jer cirka 3 måneder inden jeres barn starter i min dagpleje. Jeg vil tilbyde jer at komme på besøg, så vi kan hilse på hinanden og I kan se og høre, hvor jeres guldklump skal gå i dagpleje. Skulle det ske, at I ikke har hørt noget fra mig, kan der være sket en fejl og så skal I ikke være blege for at ringe til mig.

  Hensigten er, at jeg får mulighed for at lære jer og jeres barn at kende inden opstart og I får set og hørt, hvor jeres barn skal gå i dagpleje, lærer mig at kende og så videre. Det skaber en tryghed for både mig, jer og jeres barn og de andre børn jeg har i dagplejen. Vi vil snakke om, hvordan I og jeg tænker. Indkøringen kan nemlig være så forskellig fra barn til barn, og for forældre til forældre og ligeledes fra dagplejer til dagplejer.

  Vi spiser morgenmad imellem 6.30 og 8.00 og mellemmåltid cirka 15 minutter i 9. Derfor har det en stor betydning for, hvornår I afleverer jeres barn, da dagens aktiviteter starter kl. 9.

  Jeg vil til enhver tid ringe til jer, hvis jeres barn mistrives, har slået sig voldsomt, er blevet syg, med mere.

  I er også meget velkommen til at skrive eller ringe til mig, hvis I vil høre, hvordan det går med jeres guldklump.

  Hvis I har spørgsmål, bekymringer, ris og ros, så hellere spørge en gang for meget end at lade være. Vi skal have et godt samarbejde og være åbne og ærlige, sådan så jeres barn og I har det bedst og er trygge. Vi skal have en god kommunikation/dialog med hinanden. Det sætter jeg virkelig stor pris på.

  Vores kostpolitik er en sund og varieret kost. Økologi med sund fornuft.

  Det er vigtigt for mig, at børnene bliver præsenteret for mange forskellige smagsindtryk og konsistens. En sund og nærende kost er alfa og omega for barnets læring.

  Jeg tilbyder for eksempel:

  Morgenmad: Havregrød, havregryn, havrefras, hjemmebagte boller, yoghurt eventuelt med most banan og lidt havregryn i, øllebrød.

  Formiddag: Frisk frugt, grønt og brød, knækbrød, klatkager/bananpandekager.

  Frokost: Rugbrød med varieret pålæg og forskelligt grønt. Minimum fisk 2 gange om ugen fra fiskehandleren.

  Ind imellem laver jeg en lun ret til vores rugbrød eller rester fra dagen før. Det kan være lasagne, frikadeller, suppe, spaghetti og meget, meget mere.

  Eftermiddag: Frisk frugt, grønt og brød, knækbrød, klatkager/bananpandekager.

  Jeg serverer vand til alle måltiderne og mælk til de børn, som må og kan drikke mælk.

  Er der speciel form for kost, skal man selv medbringe dette. Det kan for eksempel være laktosefri smør, mælk og yoghurt. Alt dette snakker vi om, når jeres barn skal til at starte hos mig.

  Fransk bulldog – Watson

  1 kat – Solvej

  Hamster – Heidi

  Vandrende pinde

  Læreplaner

  Kompetencehjul/TOPI

  Førstehjælp

  Dialogisk læsning

  Fra Gymnastik har jeg:

  Børneholdenes lim.