Gå til hovedindhold

Signe Solberg Hansen

Dagplejer Signe Solberg Hansen

Indhold

  Jeg hedder Signe, jeg er årgang 1989. Jeg har tidligere arbejdet på et bosted for anbragte børn og unge. Jeg har nu valgt at blive dagplejer, da jeg lægger stor vægt på, at småbørn i de første år inden børnehavelivet har brug for tryghed, nærvær, anerkendelse og omsorg. Jeg kan støtte og motivere børnene med udgangspunkt i deres kompetencer, så de får mulighed for at udvikle sig og blive nysgerrige på læring og udvikling fremadrettet.

  Jeg ser det som en livsstil at være dagplejer, hvor der er plads til masser af knus og kram. Min familie og jeg nyder at være en del af dit barns hverdag, og jeg glæder mig til at møde jer forældre og jeres barn i min dagpleje.  

  Jeg er rigtig glad for mit arbejde som dagplejer, hvor jeg kan skabe en rolig, harmonisk hverdag for børnene i mit hjem med plads til masser af leg og hygge. Jeg tager altid udgangspunkt i hver dag for min børnegruppe og planlægger den ud fra hvilken gruppe, det er.

  I vores hverdag kan vi finde på at gå ture, lege på legeplads, lege udenfor i min dagpleje have, gå på krydsbesøg hvor vi styrker børnenes tilknytning til de andre børnegrupper i dagplejen, deltage i plusbesøg som også er med til at skabe gode sociale rammer for børn. Vi har også mulighed for at deltage i salmesang i kirken – her er sanserne i spil og det gode humør.  

  I indretningen af mit hjem til dagplejebørnene har jeg et legeværelse og stuen, hvor jeg indretter små legemiljøer, som bliver tilpasset min børnegruppe og deres alder.

  Jeg er gift med Sune og sammen har vi fire børn, to piger Merle og Tilde, som går i skole på Susåskolen og to drenge Valde og Bertram, hvor den ene går i dagpleje og den anden i børnehave. Vores hjem er røgfrit.

  Her planlægger vi sammen, hvordan vi får indkørt jeres barn i dagplejen.

  Ved jeres besøg taler vi om jeres barn, hvilke behov jeres barn har og hvad der er vigtigt for jer. Under jeres besøg planlægger vi, hvordan de første dage kan være for jer.  

  Som regel vil første og anden dag være med mor eller far ved et 1-2 timers besøg, hvor jeres barn kommer til at kende mig og vi stille og roligt får en relation og tilknytning til hinanden. Herfra aftaler vi i de følgende dage og hvordan de eventuelt kan se ud. Så I og jeres barn føler jer trygge og det stille og roligt bliver en normal hverdag for os alle.

  Jeg følger Dagplejens kostpolitik, økologisk (så vidt det er muligt), sund og varieret kost.

  Morgenmad: Der bliver tilbudt havregryn, havregrød, cornflakes, brød, og der tilbydes mælk eller vand at drikke.

  Formiddag: Bolle/knækbrød frugt og grønt med vand til.

  Middagsmad: Rugbrød med varieret pålæg eller en varm ret. Hertil tilbydes grøntsager og mælk at drikke.

  Eftermiddag: Det kan variere med boller, madder, pandekager, grød, frugt med vand til at drikke.

  Fødselsdage: Det skal vi selvfølgelige fejre. Her bestemmer I som forældre, om jeres barn skal have noget med til uddeling. Det er noget, som vi aftaler sammen.

  Højtider og særlige lejligheder  
  Ved særlige højtider og lejligheder som f.eks. jul, fastelavn, påske eller afslutning. Her bliver der hygget og jeg vil derfor havde en dialog med jer forældre om, hvad jeres barn må få.

  Vi har Ajo som er en sort labrador på 7 år. Hun opholder sig i vores bryggers, når dagplejebørnene opholder sig i vores hjem.

  Derudover har vi to katte, Anthon og Molly. De opholder sig mest udenfor ellers sover de i vores bryggers.   

  Førstehjælp

  DGI Certificeringsforløb – idræt, leg og bevægelse

  Forrige Næste