Gå til hovedindhold

Sonja Marott Holse

Indhold

  Jeg bruger meget af mit dagplejeliv udendørs og nyder at give børnene nogle oplevelser i naturen i form af ture til for eksempel skov, strand eller blot i nærområdet.

  Jeg lægger stor vægt på, at børnene er i et hjemligt miljø, hvor der er fokus på nærvær-tryghed-omsorg-anerkendelse og forudsigelighed.

  Jeg har et tæt samarbejde med min kollega Connie i Fodby. Sammen laver vi nogle større projekter med børnene. Dette er også med til at børnene får en fællesskabsfølelse uden for den lille gruppe hjemme hos mig.

  Jeg bor centralt i Vallensved, hvilket gør det nemt af hente/bringe dit barn, hvis du alligevel kører gennem byen til og fra arbejde.

  Jeg er gift med Morten, og sammen har vi to teenagepiger.

  Vores hjem er røgfrit og indrettet med legeværelse, og vi leger i det meste af huset.

  Haven er delt op i to, Den forreste del bliver brugt som legeplads, hvor der er god mulighed for udfoldelse.

  Området, jeg bor i, er stille og børnevenligt, der er store grønne områder og lille skov, som vi ofte benytter, da det giver børnene nogle gode oplevelser.

  Vores hverdag kan bestå af sang, leg inde og ude, ture, kreative udfoldelser samt samvær med kollegaer og deres børn.

  Jeg er certificeret DGI dagplejer Derfor er bevægelse en stor del af hverdagen.
  Vi bruger naturen som legeplads, For eksempel undersøger vi, hvor mange forskellige måder, vi kan komme op og ned af en bakke på, hvor mange hop der er hen til…. og så videre. Dette foregår i alt slags vejr.
  Jeg sætter også pris på at have børnene med i køkkenet, hvor vi blandt andet laver mad, bager eller sylter.

  Jeg gør meget ud af at give børnene en rolig dagligdag i hjemlige omgivelser fyldt med nærvær, tryghed, godt kammeratskab, samt en masse gode oplevelser.

  Jeg synes, det er vigtigt at give børnene selvværdsfølelse ved at guide og opmuntre det enkelte barn, samt sætte alderssvarende krav og anerkende barnet for den, det er.

  Jeg har et tæt samarbejde med min kollega Connie i Fodby. Derigennem får børnene også gode venskaber uden for den lille dagplejegruppe. En gang om året laver vi sammen med børnene et stort projekt, som afsluttes med et forældrearrangement.

  Indkøring af et nyt barn, er hos mig individuelt og noget vi i fællesskab aftaler.

  Jeg serverer en let anretning til formiddag, som oftest består af brød, frugt og grønt. Hertil får børnene mælk.

  Til frokost er måltidet varieret, alt fra klassiske rugbrødsmadder til forskellige varme retter. Hertil serveres der vand.

  Når børnene har sovet til middag, bliver der igen serveret en let anretning, bestående af brød, frugt, grønt og mælk.

  Jeg følger dagplejens kostpolitik.

  Vi har en sort Labrador, Max, som opholder sig i særskilt rum i dagtimerne. Vores piger har hver en kanin.  De opholder sig ligeledes særskilt.
  Vores dyr har en stor betydning i dagligdagen. Børnene kan under skærpet opsyn få lov til at være sammen med dyrene, hvilket der er god læring i.

  Jeg blev uddannet med den pædagogiske grunduddannelse i 2003, og jeg har arbejdet med børn siden.
  Jeg har været ansat i Næstved Dagpleje som gæstedagplejer i Dagplejens gæstehus fra november 2006, til jeg startede som dagplejer i mit hjem februar 2013.

  Jeg har gennem tiden deltaget i relevante kurser og efteruddannelser, og jeg holder mig løbende opdateret med nye kurser.

  Forrige Næste